Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Lite ospänstig

2012-06-19

Laurentius Cavallo har nu varit på Taxinge ett par veckor och han har fått springa på slingan så dom har fått känna lite på honom. Farten i sig har han känner dom men han är lite ospänstig, lite slapp i kroppen och trycker därigenom inte igenom helt och hållet, lite gänglig skulle man kunna säga. 

Hans-Owe tyckte veterinären skulle gå igenom honom vilket man gjorde idag och inga fel fanns så det var ju skönt. Däremot var han öm i hela kroppen, dels säkert beroende på att han växer men säkert också för att han är lite ospänstig och därmed spänner sig lite. Det är förmodligen detta som gjort att han varit "ofokuserad" som Kjelle tyckte, men det har nog mer med att han inte är tillräckligt stark / tillräckligt spänstig än. Ute på Hårby Gård hos Kjelle har träningen mest bestått i träning på slät mark och att nu få träna lite styrka på den kuperade slingan ute på Taxinge kommer göra gott.

Man gav honom lite allmän medicinering mot ömheten för att hjälpa honom lite och planen är nu att under 5-6 veckor jobba honom mycket på slingan där det är kuperat och Calle får ta i ordentligt för att muskla på sig / stärka upp honom så han orkar med sig ordentligt, farten kommer därefter av sig själv, för trav och fart har han i sig, det känner dom.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)