Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Till Taxinge

2012-06-03

Idag flyttade Laurentius Cavallo till Taxinge. I och med att Emil flyttade till Jonas Moberg så fick Hans-Owe och Rosmarie en box ledig att fylla och då passade vi på att flytta över Calle redan nu.

Imorse åkte vi över till Hårby Gård där Kjelle Brandt tog emot oss. Han hade gjort Calle fin inför resan och det gick väldigt lätt att lasta honom, som om han inte gjort annat.

Tack Kjelle för allt du gjort för oss och Calle!

Sen tog vi oss till andra sidan Mälaren till Taxinge och Hans-Owes gård där Rosmarie var först fram för att ta emot sin nya passhäst.

Både hon och Hans-Owe tyckte att Calle hade växt till sig väldigt ordentligt och att det syns att han börjar fylla ut kroppen riktigt fint.

Han fick överta Emils box och blir alltså boxgranne med Romeo. Calle hoppade på hönätet och åt direkt och mellan tuggorna så hälsade han på Romeo som nyfiket tittade genom gallret för att se vad det var som kom.

Calle fick ett gäng morötter som han glatt mumsade i sig och sen tog det inte lång tid innan lunchen (kraftfoder, havre) kom och glad i mat som Calle är så högg han in ordentligt. Bra med hästar som är trygga i sig själva och inte blir nervösa eller stirriga i ny ovan miljö.

Kjelle har ju legat och kört runt 1.40 i jobben, kört 1.38 nåt varv, och det är bara att fortsätta nöta på för Hans-Owe och Rosmarie, han travar ju som en gud men det gäller att lära honom att han ska vara fokuserad på uppgiften under Hela träningspasset, men han är ju ung och mognar allt mer eftersom så det ska nog bli bra. Nu är han på plats i Taxinge :-)

Mer bilder finns i "Galleri Cavallo"

Antal kommentarer: 4

2012-06-10 18:19:15 - Roland&Eva

Har HOS fått någon uppfattning om Calle? Han har väl känt på honom under den veckan som gått.(inlove)

2012-06-10 18:34:23 - Lars, StallLagerkrans

Hej, Nä, HOS har inte kört honom än, det är hittills bara Rosmarie som varit ute och kört honom på slingan. / Lars

2012-06-14 13:42:11 - Anna

Hej. Väldigt nyfiken på hur det går? Hälsningar Anna

2012-06-14 14:51:57 - Lars, StallLagerkrans

Träffar ju Hans-Owe på söndag när Romeo startar så då får jag säkert senaste nytt. / Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)