Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Våren på väg

2012-03-03

Våren är på väg och Laurentius Cavallo tränar på.

Efter att ha varit inne i en växtperiod så blev han lite förkyld. Han är fortfarande lite snorig men tränar på normalt. Än så länge har han brodd i skorna och det är än så länge ett krav i hagen men på banan är det ingen hit. Han tränar i det tempo som känns bra för den aktuella dagen och det ligger för tillfället runt 1.50-1.55.

Han är lite ofokuserad emellanåt vilket visar sig genom att han drar upp huvudet och släpper bettet då och då, det gör att han tappar kontakten med Kjelle som kör och då blir det lite vingligt på banan. I övrigt känns han fräsch och fin och när han koncentrerar sig och travar ut ordentligt så är han klockren i travet, sätter fötterna exakt rätt och känns väldigt fin.

Förhoppningsvis kan man ta bort brodden ur skorna snart och Kjelle kommer då börja balansera honom med rätt utrustning, exempelvis kan det bli aktuellt att använda en springrem som gör att han inte kan slänga/dra upp huvudet så man tvingar honom att fokusera på uppgiften. Då är det dags att börja sänka tiderna i träningen med fin sommarbana och allting.

Rent kroppsmässigt så är han drygt 1.50 över manken och högre över korset vilket visar att han fortfarande växer ordentligt. Han har blivit jättefin i kroppen, som jag upplever det rätat upp  sig ordentligt vilket gör att man ser linjerna mycket tydligare och dessutom blivit av med lite överkilon runt magen. Han har nästan släppt hela vinterpälsen och ser jättefin ut. Han har ett otroligt fint huvud, med vakna pigga ögon, raka fina ben och börjar nu mer och mer se ut som en tävlingshäst, fast ännu i ett lite mindre format. Han ser ut att bli jättefin här framåt sommaren.

Dagen avslutades med en dusch och massa morötter.

Jag hade med mig kameran och filmade men när jag laddade in filmen i datorn så försvann den, så pga denna tekniska tabbe så blev det inga rörliga bilder idag. Åker snart ut igen, när han börjar gå riktiga snabbjobb och kikar/filmar igen.

Det finns EN andel kvar i Laurentius Cavallo! -->Läs mer

Antal kommentarer: 1

2012-03-04 18:25:53 - Eva och Roland

Som vanligt kul att få rapport. Otur med filmen men nu ser vi ännu mer fram emot nästa rapport med film.
Kul att höra att han växer och mognar till i kroppen. Som du säger så har han ett väldigt ädelt och vacker huvud, en riktig prins (heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)