Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Kompis

2010-06-06

Lighten och Cavallo har nu fått kompisar i hagen och det är Champagne och hennes stoföl efter Love You som numera går ihop. Första dagen hade Cavallo sprungit runt i hagen och försökt få leka med henne men då går märrrarna emellan och säger ifrån och det kommer dom göra ganska länge, kanske i ett par månader innan dom låter fölen leka med varandra. Så dom går lite avvaktande en bit ifrån varandra och spanar.

Cavallo och Lighten

Annars tycker dom det är skönt att få vara ute, nu får dom vara ute hela dagarna och så får dom komma in och få mat, skugga och vila på kvällar och nätter.

Både Lighten och Cavallo är väldigt sociala, Lighten blir jätteglad när man kommer och hugger in i äpplena med stor aptit och Cavallo kommer diekt fram och börjar snuffa och lukta på oss. Han blir gärna klappad och står gärna och myser ett tag.

Gillar att få besök

Cavallo har ju inga tänder än så det är bara mysigt när han snuffar omkring och nyper lite med mulen, men mar får säga till om han gör "bitrörelser" så han lär sig att han inte får bitas, gör ju lite ont sedan när han får tänder.....

Dom ser ut att må jättebra båda två och livet leker. Lighten ser jättefin ut och lyser i pälsen.

Nästa söndag ska dom få åka transport för då är det dags att åka till Skråmsta Stuteri (ligger inte så långt bort) där Lighten omkring den 16/17 juni ska bli inseminerad (Revenue). Där blir dom till Lighten är konstaterat dräktig och dom anser att det är säkert att tranportera tillbaka henne till Vada.

Fler bilder finns i "Galleri Cavallo"

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)