Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Bergsåker 1/5

2017-05-01

Laurentius Cavallo var snabb ut från start som vanligt och släppte sedan och hamnade till slut som 3e häst invändigt i högt tempo, sen lugnade tempot ned sig och sen när det drogs upp igen in på bortre lång så smällde det till i vänster framben på honom. Han haltade till stallet och kunde knappt stödja på benet. Det visade sig att böjsenan var riktigt trasig, förstörd till 2/3 hela vägen uppifrån och ned. Tävlingskarriären är över.

Men som tur var så var veterinärens prognos ändå god att det ska läka ihop så pass bra att han kommer kunna fungera som ridhäst i normala sammanhang, men att belasta benet så pass hårt som man gör i träning och tävling inom trav är uteslutet.

Anneli var rejält förkrossad och trodde det allra värsta men lika glad efter veterinärens bedömning att hon får ha honom kvar, han är ju som en familjemedlem.

Och vi är självklart glada över att han finns hos Anneli där han, även utan trav, kommer få det alldeles underbart ihop med Anneli och de andra.

Nu blir det en lång rehab och han går nu i en liten sjukhage och sen blir det ett lugnt sommarbete och sen är det bara att ta det försiktigt tills han är tillräckligt okey att börja rida lite smått för Anneli.

Huja, riktigt tråkigt, och Calle som är väldigt speciell, så snäll och fin och som man följt sen dag 1 när han tittade ut i världen har ju en stor del i ens hjärta och det känns ju bra att Calle omges av så mycket kärlek hos Anneli, speciellt nu.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)