Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Ser fin ut

2011-03-22

Under helgen på vår roadtrip runt bland hästarna hälsade vi även på i Tystberga där Laurentius Cavallo, kallad "Calle" står.

Calle är jättetrevlig, snäll och mysig och väldigt social. Han är mycket hanterad och kan nu även stå uppbunden på gången (under uppsikt) och han älskar att bli kliad och borstad, han njuter verkligen. Speciellt nu när hästarna släpper vinterpälsen så kliar det jättemycket.

Vi mätte honom lite spartanskt och vi fick det till 138/139cm över manken och 141/142cm över korset och det känns som han kommer bli normalstor omkring 160 cm.

Han tränas regelbundet på att ha huvudlag och sele på sig och vi var ute och gick en promenad med honom.

 

Han är snäll och bråkar ingenting utan tar det hela jättecoolt. Han är lugn och harmonisk. Vi selade av honom och tog ut honom i vårsolen och tog några bilder. Han börjar bli riktigt snygg.

Allt bra alltså och många fler bilder hittar ni i "Galleri Cavallo"

Andelar finns till salu

Framöver så är planen följande; nästa vecka kommer Calle att friröntgas och träning med att ha utrustning fortsätter, målet är att han ska promenera med vagn bakom sig ett par gånger innan det är dags att släppa ut 1-åringarna på sommarbete i maj. Sen är tanken att unghästträningen påbörjas i augusti och pågår fram till premieloppet nästa sommar och därefter går han in i träning hos Hans-Owe Sundberg, Solvalla (Taxinge).

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)