Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Cavallo "såld"

2015-11-06

Efter förra loppet, på Hagmyren, tyckte Per att Cavallo visar lite för dålig moral och att han inte har något recept på hur han ska lyckas få honom att vilja ta i, i slutstriderna. Ekonomiskt tyckte han inte att det var någon vits att ha honom i proffsträning då han såg det svårt att få honom att gå runt. Per rekomenderade oss att sälja honom.

Efter en snabb diskussion i ägargruppen blev inte försäljning något alternativ utan vi var mer inne på att hitta någon amatör som ville jobba vidare med honom i någon form av leasingavtal.

Vi bad Per arbeta vidare med Calle och sikta på en start till, och då prova honom barfota runt om, fanns ju inget att förlora på det iallafall. Och det gick ju bra med en 2a plats som resultat igår på Bergsåker.

När vår skötare, Anneli Karlsson, fick höra att att vi skulle leasa ut honom och att han skulle försvinna började Anneli gråta, efter ett par timmar hörde hon av sig och frågade om han inte kunde få stanna hos henne och att hon tränade honom vidare.

Det blev vi förstås mycket glada för! Det är klart att han ska stanna hos Anneli som älskar honom så mycket och det innebär förstås massa andra fördelar som att Cavallo slipper byta miljö, Anneli känner till hans egenskaper redan, medför att han inte tappar någon tid, och hon har ju rätt uppbackning runt omkring sig för att lyckas träna Calle på ett framgångsrikt sätt.

Anneli tog med Cavallo "hem", till sin systers gård, som ligger ett par km ifrån Per Linderoths gård, direkt efter starten på Bergsåker. Där kommer han få ta det lugnt ett par veckor och acklimatisera sig och sen kommer Anneli i huvudsak ridträna honom för att få honom lugn och harmonisk, och hon har även som mål att med dressyrträning få honom att sänka huvudet när han springer för att slippa använda springrem. (Obs! Igår på Bergsåker använde man en ny sorts springrem, en "fransk", och jag tyckte det såg mycket bättre ut) Detta kommer varvas med intervallträning.

En notering: Observera att det är skall bli barfotaförbud mellan 1/12-28/2.

Anneli kommer gå in som delägare i Laurentius Cavallo tillsammans med Stall Lagerkrans. Detta innebär att Cavallo lämnar Easy KB och ett ägaravtal mellan Anneli och Stall Lagerkrans kommer upprättas som reglerar alla villkor.

Ägarkonstallationen inom Stall Lagerkrans ser efter lite rokader ut så här:

Lars Töverud 30%

Roland & Eva Norell 30%

Kenneth Kjellgren 25%

Tom Hansen 10%

Winn Johansson 5%

Vi önskar Anneli Karlsson stort lycka till med Laurentius Cavallo och vi inom Stall Lagerkrans kommer stå och heja fram våran fina Calle även framöver tack vare den här uppgörelsen!

Antal kommentarer: 2

2015-11-06 11:27:04 - Eva & Roland

Den här lösningen känns verkligen toppen bra. Calle kan inte få det bättre än hos Anneli som känner honom utan och innan och som verkligen tycker om honom som individ och vill lägga ned tid på att lösa upp de knutar som uppenbarligen finns inom honom.(heart)
Vi ser verkligen fram emot att få samarbeta med Anneli för Calles bästa. Jag är optimistisk och tror att detta kommer att lösa sig med tid, tålamod och rätt hantering.(heart)(star)

2015-11-06 18:25:30 - Kjell

Önskar Annelie och övriga ägare ett stort lycka till med Calle. Nu måste jag gå och torka ;(
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)