Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Start B 3/7

2015-06-30

Laurentius Cavallo kommer till start hemma på Bergsåker på fredag (V65) lunch 3 juli. Det är ett sprintlopp för hästar som tjänat högst 210.000kr med ett förstapris på 30.000kr.

Det blir första gången som Cavallo provar sprint (och på sikt kommer Cavallo bli en grym sprinter, startsnabb och stark - bara han blir reglerbar på rätt sätt så han hushåller med krafterna under loppets gång).

Man kommer sätta på honom ett tvådelat bett denna gång för att få tag i honom bättre. Per Linderoth besöker Halmstads meeting under sprintermästarhelgen så vi får en catchdriver i form av Ulf Eriksson i sulkyn.

Not. Cavallo öppnade första 1500 efter 12,5 i årsdebuten 2014, utan att vara preppad för det. (En viss Sauveur vann loppet).

 

Startlista lopp 1 (V65-1):

1. Long Night Face (Ahl Pa)a, Bergh i sulkyn, Tr: 14,4, Medel ut

2. Cojack T.T. (Jan Je)a, Tr: 15,2, Medel ut, hygglig efter galopp senast, Nja

3. Serious Try (Sve He), Tr: 13,9, Medel ut, bra senast från rygg ledaren

4. Prada Bi (And Ma)a, Tr: 14,4, Inte så snabb ut, Nja

5. Dreamsofgold (Näs Ja)a, Tr: 14,2, Medel ut, Nja

6. Gustaf Sisu (Gru Pe), Tr: 14,4, Snabb ut, ledningen eller rygg ledaren?

7. Cliffon (Söd In), Tr: 14,4, Snabb ut, läget? Blir hängandes?

8. Big Finish (Dju Ma), Tr: 13,5, Snabb ut, kör framåt, Obs! osäker bakom bilen!

9. Akropolis Scandi (Reh Sö)a, Tr: 14,3, Nja

10. The Black Boy (Swe Ha)a, Tr: 14,5, Nja

11. Ella Hammering (Lar Er)a, Tr: 14,0, blixtrade till senast, outsider

12. Laurentius Cavallo (Lin Pe), UE i sulkyn, Tr: 13,0, vinner om funkar

 

Jag rankar: 12-8-3. Outs: 11-6

Programmet rankar: 3-1-12-8

Travronden:

 

Som jag sagt tidigare så har Cavallo alltid vinstchans i klassen, nu är han lite uppanmäld och lottats till spår 12 och det var ju inte så roligt men skönt med bakspår eftersom han varit lite hetsig i de två senaste. Man återgår till gamla balansen med lite tyngre framskor och sätter på ett skarpare bett för att kunna hålla honom lugnare.

Jag skulle gissa att (8) Big Finsih blir favorit, men även den är lite knepig och är väldigt osäker bakom bilen, speciellt om kusken laddar och speciellt om hästen går barfota. Bara att hoppas att den inte stör Cavallo i starten isåfall.... Sen har vi en häst (11) som blixtrat till med en fin insats på slutet och den kanske är i sitt livs form och kan fortsätta prestera eller så var det en "once-in-a-life-time-prestation" (3) smällde till med en fin prestation från rygg ledaren och var så när att hinna fram till seger. Öppnade karriären lovande och det här är nog en ganska bra häst och den kommer bli rejält påpassad denna gång. (6) är snabb ut och kommer få en fin position och kan därigenom nå en platsplacering. Ska man nämna någon ytterligare får det bli (1) som har bra läge och får Robert Bergh i vagnen den här gången. 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)