Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Bollnäs 16/6

2015-06-16

Vi åkte idag upp till Bollnäs och kikade på Laurentius Cavallo. Vädret var helt okey även om det inte var någon sommarvärme och så blåste det lite till och från men i sina bästa stunder kunde man njuta av en fin dag på Bollnästravet. Publikmässigt tror jag det var mer folk där på lunchtrav än vad vi normalt har på Solvalla....

Laurentius Cavallo

Per berättade inför loppet att man skulle testa och lätta honom ännu mer fram och fortsätta med barfota bak idag. I värmningen såg han jättefin ut i några bakvarv där Per körde till lite sista 300 på baksidan och allt flöt bra. Per tyckte det kändes helt okey sa han.

I defilering och provstart tog Per det bara lugnt med Cavallo, tyvärr var det något strul med ett ekipage så man fick vänta länge innan man fick startkommando. Sen när starten går är Cavallo lite uppskruvad och dessutom blåser man för omstart (7=tjuvstart)... inte roligt.

Calle skruvar upp sig ännu mer och i den andra starten vill han bara iväg och slänger sig fram till 2a utvändigt (tur Per kunde köra upp i en rygg där) Cavallo ligger väl på en del under loppet men inte så man kan tycka att han är tokhet på något sätt och han sitter ju bra där han sitter i 2a utvändigt. 

Laurentius Cavallo

Med lättare balans så får Calle ett mycket snyggare framsteg, flackare och mjukare men samtidigt så känner Per att det inte passar Cavallo riktigt.

Nånstans 600 kvar börjar tempot skruvas upp och Calle ser ut att inte riktigt hänga med men tar igen och sitter kloss på favoriten/vinnaren i sista sväng när han PANG går över i passgång och sen var den dagen över. Det flacka steget verkar göra honom mer muskeltrött i frambenen... märkligt... men jaja.

Ingen fara på taket alltså utan Per får justera balans och så får vi hoppas på att vi slipper situationer som stressar upp Calle nästa gång!

Antal kommentarer: 1

2015-06-16 22:55:53 - Roland & Eva

Klart att man ska testa lite olika på utrustning och balans, den här gången blev fel men om dom sluppit omstarten och en het Cavallo så kanske det skulle funkat. Vi biter ihop och kom igen till nästa start!!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)