Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Hagmyren 15/5

2015-05-15

Helt fantastiskt! Laurentius Cavallo vann ikväll sitt lopp inom V64 på Hagmyren!!!

Vi och Roland sov över i Sundsvall igår efter att vi varit och tittat på Laurentius Veloce på Bergsåker. Idag på förmiddagen åkte vi ut till Per Linderoths gård Mellangård och hälsade på hästarna och tog en fika med Per.

Cavallo gick i sin hage med sina kompisar men kom snabbt fram när vi ropade att vi hade moröter med oss. Han såg glad och pigg ut.

 

Klockan 14.00 åkte stallet mot Hagmyren och när vi kom dit så hade dom installerat sig och Cavallo stod och laddade. Han såg lugn och cool ut. Sen blev det några lugna uppvärmningsvarv efter lopp 1.

Och därefter kom ekipaget ut igen efter lopp 2 och körde ett uppvärmningsheat i rätvarv. Det såg riktigt bra ut i värmningen och planen som var att köra Cavallo barfota bak, med helstängt huvudlag och lite mindre grejer i öronen (endast fast bomull nu) kvarstod, man satte dessutom dit en springrem.

I provstarten såg Cavallo riktigt laddad ut! Per hade som plan att försöka hålla ledningen och släppa till favoriten (7) när den kom.

Planen funkade perfekt! Per och Cavallo lyckades hålla upp ledningen, enligt Per är han så kvick i benen så det var inga problem. Från sidan såg det nästan ut som att dom blev överflyglade av (6) som kom snabbt direkt från start men dom satt i ledningen och där var det bara att vänta in att favoriten skulle komma och det gjorde han efter ungefär 500 meter. Sista varvet ökades tempot och man avslutade sista 1000 efter ungefär 1.13,5 och det var ledarparet som hade bäst ork och fart, dessa två ryckte undan in mot upploppet och Per satte in slutstöten och det blv ett rafflande upplopp.

Cavallo hann så när ikapp ledaren och Per var riktigt besviken att han inte fick förbi Cavallo, men han sa att det kändes som att Cavallo bromsade upp och inte ville gå förbi.

Det tog en "evighet" innan resultatet kom, vi som var helt säkra på att Cavallo hade förlorat med liten marginal började undra om vi hade sett fel och att det var målfotot som studerades.

Sen kom resultatet som förkunnade att Cavallo hade vunnit och att 1:an i mål diskvalificerades för att ha stört Cavallo på upploppet; (7) hade brutit ut på upploppet och Linderoths sulky hade fastnat i Djuses och Cavallo tappade därmed fart och hann därmed inte ta sig förbi. Så resultatet korrigerades och därmed stod Laurentius Cavallo som segrare på 1.15,9 / 2640 volt!

Stort grattis till ägare, uppfödare och till skötaren Anneli Karlsson som lagt ner väldig mycket tid på att komma rätt på det med Cavallo.

Superskönt att det gick så bra, man har ju varit lite orolig att han inte skulle komma tillbaka till sitt rätta jag men nu visade han med eftertryck att han är tillbaka, nu kan vi planera och se fram emot mycket roligt med Cavallo!

 

PS. Nästa start planeras till Hagmyren 25 maj.

 

Antal kommentarer: 5

2015-05-16 02:53:37 - Eva

Oj, oj detta var nervöst innan ! Men herre Gud va bra han gjorde det!!
Härligt att han är tillbaka, nu ser man fram emot fortsättningen(star)(heart)

2015-05-16 10:04:52 - Tom

Den majestätiska Cavallo är tillbaka på banan. 13.5 sista 1000 och 12.8 sista 500! Att vara hästägare är verkligen en berg- och dalbana mellan himmel och helvete! Förra veckan hade man hjärtat i halsgropen efter olyckan och efter loppet igår så är det svårt att ens beskriva alla lyckohormoner som hoppade omkring i kroppen. :)

Betyg:(star)(star)(star)(star)(star)

2015-05-16 16:18:23 - Winn

Äntligen!!:)

2015-05-16 19:27:45 - Nybropelle

Grattis till segern med Cavallo helt fantastiskt!(flower)

2015-05-16 20:40:16 - Roland & Eva

Den här segern värmde i snålblåsten på hagmyren. Vägen hem gick med ett stort leende på läpparna. Vi sitter och firar med ett glas vin dagen efter. Cavallo var riktigt bra snabb ut och höll spets, släppte till favoriten. Utmanade favoriten som bröt ut och hindrade Calle och blev diskad, Calle hadde nog varit först utan den störningen och fått segern ändå.5(star)

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)