Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Hagmyren 29/3

2015-03-29

Anneli åkte ned med Laurentius Cavallo till Hagmyren och Per Linderoth anslöt lite senare, lagom tills det var dags för värmning.

 

Per värmde lugnt och fint i flera varv, allt för att fortsätta utbildningen att hålla sig lugn.

Calle såg fin ut och inte alls stressad eller nånting och Per säger ju att han inte vosat några sådana tendenser överhuvudtaget efter operationen.

Vädret var allt annat än bra, det var fuktigt både i luften och på banan. Fukt i luften är ju inget man önskar sig med halsopererade hästar och banunderlaget såg riktigt tråkigt ut även om Per sa att det var bättre än man kunde tro, den var mer åt det hårda hållet.

Cavallo såg helt okey ut även i provstarten.

I loppet så hamnade han vettigt på det då han fick rygg på favoriten direkt efter start och sedan kunde han följa den ryggen hela loppet. 350 kvar kunde han inte riktigt följa kloss i rygg och han sprang och bromsade lite, tog inte i riktigt. Han kom i mål som 4a men enligt Per så var han loj och helt enkelt FÖR lugn för han tog inte alls i som han ska. Han tyckte han kändes fräsch och fin så det är bara att starta på och nu skulle Per börja peppa upp honom lite, hittills har han ju bara tränat i backen men nu skulle det bli lite intervaller och så blir det lite utrustningsändringar till nästa gång; barfota bak, bort med gummitutor och  huva för öronen och så blir det någon form av stängt huvudlag.

Resultat: 4:a på 1.18,6n / 2160 volt. (6.500kr + 10% uppfödarpremie)

Antal kommentarer: 1

2015-04-05 11:18:37 - Roland & Eva

Bra att Calle är lugn och fin nu, det blir bra med ändringar i utrustningen. Vi skyndar långsamt han kommer att blomma ut i år, det tror vi på.:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)