Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Bollnäs 13/2

2015-02-13

Allt har varit bra med Cavallo i veckan, han har varit pigg och glad. Inför loppet så var han lugn och cool så det vara positivt.

Likaså i värmning och provstart kändes allt bara bra, och Per var nöjd med att gå ut från tillägg, han ville gärna köra i ryggar / bakifrån / idag.

I starten fick Per och Cavallo en klockren start medans dom 20 meter före inte riktigt var på hugget så för att undvika att behöva ta upp kraftigt fick man runda dom när det nu gick så sakta. Utan att det kostade nånting satt man i spets efter 250 meter! Dom var alldeles för dåliga där framme på startvolten och Per som tyckte han hade en överlägsen häst kunde inte göra annat än att köra i ledningen. Det gick ju väldigt sakta, och Cavallo var lugn och fin. 500: 19,3 och 1000: 20,7 är ju promenadtempo i princip. Från 1100 kvar blir det sen lite tempo när den utvändigt (9) börjar trycka på lite grann och man höjer till 15-tempo.

500 kvar släpper Cavallo grejerna totalt, blir helt istadig, Per fick ingen kontakt med honom överhuvudtaget, Cavallo ger upp helt och hållet. Per fattade ingenting, vad händer? 

Som ägare tänkte man - Nu är han jättesjuk.....

Cavallo hade inte så väldigt hög puls efteråt, nu hade han ju bara joggat i 1600 meter så då kanske pulsen borde varit lägre men Pers känsla var att han INTE var sjuk. Man kommer förstås kolla upp honom noga på måndag och så får man fundera vidare efter provsvar och halskoll etc.

Per är mer inne på att han inte gillade att springa i ledningen, att han inte fixar det mentalt efter att ha fått stryk från den positionen för många gånger.

Själv är jag ganska säker på att årsdebuten som 4-åring när han fick springa våldsamt snabbt i 1500 meter utan att vara helt förberedd och senare manglingen av Jeppas Maxi som han tog emot i 1900 meter innan han försvarade sig med passgång har satt djupa spår mentalt.

Det var riktigt illa att han var tvungen att gå i ledningen igen, han har väl i princip aldrig tävlat utan att gå i spets någon del / större delan av loppet.....

Per kollar upp Cavallo på måndag och sen får man se hur man går vidare sa han, det enda säkra är att nästa gång så ska han gå i rygg avslutade Per.

 

Uppdatering <150216> 

Per kollade upp Cavallo idag med veterinären. Han var lite röd i halsen, det kan dom vara utan att vara sjuka efter lopp men han var röd långt ned i halsen och hade slem där nere så veterinären sa att här ligger det helt klart en halsinfektion och lurar. Man behandlar inget i nuläget utan försöker ge kroppen chansen att klara av det själv. Man kollar igen nästa vecka, har han fortfarande en infektion då så sätter man in hippotrim.

Böjprovet gav en reaktion i höger framknä (1 grad) och han fick behandling med cortison (28 dagar karens).

Allt detta i kombination med att gå i ledningen (som han verkar lite less på) förklarar den dåliga dagen som Cavallo hade i fredags.

Antal kommentarer: 3

2015-02-15 16:49:38 - Roland & Eva

Tråkigt att han släppte grejerna, starten gick bra som man anade men han skulle nog lagt sig i andra spår och avvakta. Calle behöver nog stärka sitt psyke med rygglopp för att känna jag klarar det här. Hoppas att Per tar det lite lugnare några starter med våran fine Calle, hoppas inte att det är psyket som det hänger på efter förra årets debut. Vi tror och hoppas våra Cavallo ändå trots årsdebuten.

2015-02-16 13:41:43 - Roland

Jag får rätta mig det var ju andra starten. Det finns 2 lopp på Bergsåker i början av mars som kan vara intressanta att starta i något av loppen, om Calle är ok.

2015-02-17 08:44:59 - Roland

Där är svaret på att han släppte grejerna det får vi tro på. Bra att det fanns orsaker som berodde på Calles dåliga prestation.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)