Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Bollnäs 5/2

2015-02-05

Laurentius Cavallo gjorde debut i regi Per Linderoth i Bollnäs idag. Han var lugn inför loppet och likaså i värmningen som Anneli körde i lugna bakvarv.

Även inför loppet och hela loppet igenom var han lugn och fin. Per tog enkelt hand om ledningen (16 f/500 och 18,6 f/1000) och han såg riktigt fin ut. Strax efter varvet kvar så ökade man farten och avslutade i 14-fart sista varvet. Tyvärr orkade dom haka på där bakom och kunde speeda förbi till slut, Cavallo inkom som 3a på 16,5 (7.000kr till ägarna och 170 poäng till hästen). Cavallo höll farten och styrkan berömvärt hela vägen även om det kanske ebbade ut lite sista 50 metrarna, men det var ju länge sedan han tävlade nu så det här loppet och tempot var helt klart behövligt i kroppen.

Enligt Anneli, skötaren, var han lugn och fin efteråt, såg väldigt nöjd ut med sig själv sa hon. Han åt och drack bra efteråt och såg väldigt harmonisk ut.

Per Linderoth vann V4-3 med Razor Kronos och i interjun pratade dom även lite om Laurentius Cavallo.

 

 

En nöjd men ändå besviken tränare ringde på hemvägen. Per var nöjd med hur Cavallo hade skött sig exemplariskt hela dagen. Varit lugn och fin hela dagen i alla moment, inge nervös alls. 

Däremot var han inte helnöjd med resultatet (3a). Loppet gick enligt Pers plan, lätt till ledningen, fick öppna första varvet på en 18-tid och sen när Per ökade tempot sista rundan och skulle plåga dom andra i 14-tempo trodde han aldrig att någon skulle kunna hänga med, han körde endast mot (6) då det var den enda han var lite rädd för, de på start trodde han aldrig skulle hänga med. Enligt Per kanske han körde lite fel så här i efterhand eftersom dom nu kunde haka på och speeda förbi till slut men det viktigaste var ju ändå att Calle skötte sig och att han kändes fräsch och fin. Det var bra att gå 1.16,5, det var ju 10 grader minus, en frusen bana och lopp för första gången på väldigt länge. Han kommer ha nytta av den här genomköraren och Per kommer söka lopp åt honom om 10 dagar ungefär. (Bergsåker 18/2?)

Själv är jag väldigt nöjd att han skötte sig så bra, jag har varit väldigt nervös den här veckan! Det var ju lite att antingen funkar det eller så funkar det inte och då hade väl den här resan varit slut. Nu visade han sig från sin bästa sida rent mentalt och det var det viktigaste kvittot av alla. Nu kan man slappna av lite och istället fokusera på utveckling, få lite lopp i honom så att han blir lite mer rutinerad. Får han regelbundet gå lopp nu under året så finns det jättemycket i honom, det är jag helt säker på. Nu ser jag med spänning fram emot den här säsongen. / Lars

 

<150207> Träffade Per på Solvalla idag och han berättade att han kommer anmäla till Bollnäs 13/2. (2160 volt, Högst 120.000, tv 48.000)

Antal kommentarer: 2

2015-02-05 19:38:22 - Eva

Skönt nu kan man pusta ut! Har varit nervös att han skulle ha negativa minnesbilder kvar efter tidigare lopp där han fick massa mjölksyra och inte tillräckligt med syre, men det gick ju jättebra:) Såg pigg ut men ändå lugn. Nu kan vi se fram emot fortsättningen med vår fine Calle(flower)

2015-02-06 10:00:11 - Roland

Calle gör det bra för att inte har tävlat på 7 månader, det är ju tävlings tempo som saknas för honom, med ett eller några lopp i kroppen blir det bra. Annars såg han jätte fin ut, ser fram mot nästa start och det ska bli ett roligt år det här.:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)