Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Start Bs 5/2

2015-01-30

Per Linderoth hittade en lämplig proposotion för Cavallo på Bollnäs lunchtävlingar torsdag 5 februari. Det blev få startande så Cavallo kom med på första försöket. Han fick spår 1 i lopp 1 (V4-1) som är ett lopp över 2140 meter voltstart och 20m tillägg vid vunna 110.000kr och 40m vid 275.000kr. (25.000kr i 1a-pris)

 

Startlista

1. Laurentius Cavallo, v5 (Lin Pe)

2. Oppa, s5 (Jak Kr), UO

3. Todays Popular, v4 (Sve He)

---------------2160-------------

4. Lass Liberte, v8 (Mår Em)

---------------2180-------------

5. Northern Spy, v8 (Buc Ma), UE

6. Diamond of Ace, h7 (Wit Le), KF

 

Med så få startarnde så är det ju förstås alltid fördel för hästarna med tillägg som enkelt kommer fram i slagläge och slipper runda så många på vägen.

Bäst där bak är helt klart (6) Diamond of Ace. Det är väl egentligen en häst som är bäst på stayerdistans och det finns väl en osäkerhet om den är tillräckligt snabb, styrka har den. Jag tyckte dock att den rörde sig lite sämre än normalt senast även om den aldrig ser riktigt bra ut.

(3), (4), (5) tror jag inte har vinstchans i loppet.

(2) Oppa gjorde det bra i somras och har nu ett lopp i kroppen efter uppehåll. Tycker inte hon såg jättebra ut till slut i comebacken men hon kanske behövde loppet i kroppen.

Det är lite svårt att gissa hur loppet blir kört. Oftast radar dom upp sig på innerspår när det är så få startande. 

(1) Laurentius Cavallo gör debut för Per Linderoth. Han har genomgått en halsoperation och känns enligt Per mycket bättre efter denna. Han har varit lugn och fin i träning och i de banjobb han gått inför detta. Han är säkert bra förberedd men det är förstås ett stort frågetecken hur han kommer sköta sig när det väl blir tävling. Kapacitetsmässigt så rår ingen i loppet på honom och normalt skulle han ta spets och sen skulle loppet vara över. Men frågan är om Per kör på det sättet i först starten eller om han väljer att ta upp, smyga med i rygg och ge honom ett fint lopp vilket kanske är rätt för Cavallo rent mentalt. Jag skulle gissa att Per inte bestämmer sig förrens vid startögonblicket när han känner hur Cavallo känns där och då.

Det blir spännande att se hur han funkar, kommer Per rätt på det så kommer Cavallo ha en lång fin karriär framför sig.

 

Per informerar att Cavllo kommer gå med öppet huvudlag, utan käk, bomull, huva och gummitutor i öronen, gamacher, knäkappor, järnskor runt om, sulor fram och även vänster bak eftersom han drar vänster bak lite grann. Per hoppas att han sköter sig bra och kommer iväg bra. Med ett litet leende så sa han att han tänkte leda runt om....

I travronden så spikas Laurentius Cavallo och så här står det:

"En häst som har följts av undertecknad (Dennis Engelbo, Travronden) från första starten är LAURENTIUS CAVALLO. Han visade en hel del fart hos Hans-Owe Sundberg, men samtidigt också osäkra tendenser. Sedan några månader tillbaka återfinns hästen hos Per Linderoth och känslan är att Bergsåkerstränaren har fått in ett riktigt bra tillskott i stallet. Det gäller bara att hästen ska fungera, vilket kanske inte är så bara.....

Per Linderoth intervjuas: Laurentius Cavallo är ett nyförvärv av rätt sort och det ska bli intressant att se hur han presterar när det kommer till tävling. Han kom till mig för ett tag sedan, men vi upptäckte ett fel i halsen och han opererades. Efter operationen tycker jag att han har lugnat ner sig och jag har bara gott att säga om hästen så här långt. Det är givetvis svårbedömt nu när det handlar om första starten, men loppet blev lämpligt och visst ska han kunna vinna. Så pass bra förberedd är han nog, säger Per Linderoth."

Så här säger Ulf Ohlsson om sin uppsittning: - 2 Oppa (V4-1) är "inte så tokig". Men jag tror det blir svårt att ta ledningen från 

1 Laurentius Cavallo som är ny hos Per Linderoth. Kommer tilbaka efter lång paus, detta skall vare en väldig bra häst - och kan vara vinnaren.

 

TRAVNET:

Loppanalys V4-1:
Ranking: A: 1 B: 6-2-3-5 C: 4
Spetsanalys: Laurentius Cavallo är en snabb sak och bör kunna hålla ut de övriga från start och köras i spets. Oppa och Todays Popular är båda hyggliga ut.
Loppanalys: 1 Laurentius Cavallo är en bra häst i grunden som nu gör intressant debut för Per Linderoth. Hästen är halsopererad och det är klart bra träningsrapporter från Linderoth. Han har hittat en klart bra uppgift åt sin häst i comebacken och från ledningen i hygglig form så få de övriga kämpa. Laurentius Cavallo har visat en del hetsiga tendenser men nu efter operation så räknar jag men en mer sansad häst och han blir svårfångad från spets i denna omgivning. Lindroth visar fin snurr på flertalet hästar och vi får nog se en bra insats här. Jag spikar.
Värst emot är nog 6 Diamond of Ace som fick en strulig inledning senast men sedan avslutade bra och var nära Mynta Broline i mål. Han gynnas av det lilla fältet och bör greja en tätplats i sin sedvanligt veviga aktion. Jag tror dock inte att han orkar plocka ner min spik. Skor fram idag är nog också ingen succé då enbart en seger är tagen med skor runt om (år 2011).
2 Oppa höll godkänt från spets i lite tapptrav senast. Uppåt i form med lopp i sig och blir intressant om det skulle bli spets. Får dock normalt tufft att komma dit.

Antal kommentarer: 1

2015-01-30 21:33:24 - Roland & Eva

Det var bra att det bara 6 startande och 3 på samma volt som Calle, det gör nog att det inte blir en rusning från start. En lugn debut för han behöver ju inte vinna bara han fungerar och gör ett fint lopp. Nu håller vi alla tummar som finns att det går vägen och att han inte har några negativa minnesbilder kvar som ställer till det.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)