Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

En hingst är född

2010-05-18

Kl. 02.00 den 18 maj fick Light of Day ett hingstföl. Allt gick bara bra och Evert var med under hela fölningen. Lighten var trött efter fölningen men var på benen efter ett par timnmar. Hon har lite svårt att förstå vad det är som har hänt och vad det är för litet som springer runt henne, men hon är en mycket stolt mor och väldigt försiktig med sin nyfödda son.

Jag lägger hit en liten film.... / Maria

 

Under morgonen släppte de ut Lighten i hagen med sina kamrater för att hon skulle få springa av sig samt att få allt att komma igång. Det var en orolig Lighten som bara sprang runt och ville in till sin son, vilket är ett mycket gott tecken.

Mor och son

Vi har varit där sedan tidigt imorse och fått träffa honom, se honom äta och bajsa ett flertal gånger, vilket är mycket bra. Evert sa att det är vanligt att hingstar kan ha lite svårt att komma igång med magen och lätt bli förstoppade.

Hingsten som har kommit är ett ganska stort föl. Han har tre vita kotor, en snopp och stjärn och kommer säkerligen att bli i samma färg som Lighten.

Stolt moder visar upp sitt hingstföl

Hingsfölet är ca 18 timmar på bilderna

Vid tangenterna en stolt och lycklig Maria. Champagnen är på kylning så ikväll blir det till att fira av.

 

 

Antal kommentarer: 1

2013-04-26 01:23:22 - Espen hartvig, Eh@ntb.no

Ingen hest verden har slik service m tekst, bilder og video s Cavallo! I Norge har Thai Tanic meget gode res i avlen. Seks starter på 3-åringene i år: Tre seirer, en annen og to tredje samt landets hurtigste i årgangen. Så hingstevalget deres,var nok rett på denne fine moren. Blir artig å følge LC mot prøveløp og start. Han rører seg lett. Lykke til.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)