Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Gävle 23/9

2012-09-23

Laurentius Romeo har fått ytterligare en skötare, det är Marcus som börjat jobba hos Sundberg och som hjälper Rosmarie med hennes 8 passhästar. Rosmarie har en slitskada i armen/axeln och kan inte jobba för fullt, förmodligen kommer hon bli opererad inom kort. 

I värmningen såg Romeo väldigt fin och smidig ut, klockren i aktionen. Dock trampade han av sig en sko men fick snabbt på sig en ny. Tyvärr hade inte Marcus hunnit lära sig att göra stallets blå/röd/vita fläta i manen som blivit deras igenkänningstecken ute på banan men det lär han sig nog snabbt.

Laurentius Romeo

När dom ropade ut att storfavoriten strukits efter värmningen så höjdes förhoppningarna om en fin placering och Romeo spelades till 2a-hands-favorit.

Laurentius Romeo

I starten fick dom en fin placering i 2a utvändigt när första 500 öppnades efter 15. Då kom favoriten (14) upp i dödens och tryckte upp farten till 11-tempo i 500 meter. 600 kvar ryckte ledaren och när favoriten tröttnade i 2a-spår i ingången till sista kurvan så fick Romeo attackera i 3e spår och samtidigt så öppnade det sig för alla som gått på innerspår som bara behövde köra rakt fram. Ledaren vann överlägset och därefter kom "rygg ledaren", "3e inv" och "4e inv" och med Romeo som 5a på 1.15,5.

Hans-Owe tyckte att han precis som vanligt var ärlig och gick hela vägen in i mål. Han konstaterade att Romeo inte är någon idealisk sprinter, han är mer stark och har inte den där speeden som krävs i sprintlopp. Han tyckte det var synd att inte Sjöström gick ner på innerspår med favoriten dryga 500 kvar för då hade inte dom på innerspår fått så fin lucka i sista kurvan och då hade dom förmodligen varit 2a idag. 

Hans-Owe skulle försöka anmäla honom lite tätare också för att Romeo skulle ha lite mer nytta av loppet till nästa gång. Det blir också ett lopp över 2100 eller 2600 meter. Kollar man i prop.häftet så finns det gott om lopp i klassen framöver både på Solvalla, men även på Eskilstuna, Mantorp och ett par andra mellanbanor så det dröjer nog inte länge förrens vi ser han i startlistan igen.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)