Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla 17/6

2012-06-17

Laurentius Romeo har hamnat snett på det i år och har ännu inte motsvarat dom förhoppningar vi hade på honom inför säsongen.

Laurentius Romeo

Idag fick han en bra position från sitt innerspår bakom bilen genom att få rygg på ledaren (och sedermera vinnaren) 6 Belize Boko som öppnade 500 på 12,5 och 1000 meter efter 13,6. In mot sista kurvan såg man att Romeo skulle få luckan så småningom då den utanpå ledaren såg ut att tappa och in mot upploppet ryckte dessutom ledaren undan och Romeo fick fritt men kunde inte avsluta snabbare än 14,2/s.400 och fick tyvärr inte ens pengar med sig på tiden 1.14,1.

Som jag upplever det från sidan så har han inte samma klipp i steget i år som förra året, han liksom länger inte ut. Förra året upplevde man att han flög fram men i år kommer han inte upp lika högt från banan.

Laurentius Romeo

Hans-Owe var lite konfunderat efteråt och som han känner det så tar han inte i likadant till slut som förra året när han bara borrade ner sig och körde sista biten oavsett vad han hade fått för resa. Sista 60-70 metrarna idag så tog han inte i och det är inte det som kännetecknat Romeo tidigare. Han så inte speciellt trött ut i stallet efter att han skrittats ner heller och i duschen så hade han 68 i puls så nån infektion/sjukdom lär det knappast vara. Hans-Owe var mer inne på att han förmodligen springer och skyddar sig, att han förmodligen har ont någonstans även fast det inte syns eller känns från sulkyn. Man kommer kolla upp honom med veterinär till veckan som kommer så får vi se om dom hittar något som stör honom.

Laurentius Romeo

Antal kommentarer: 2

2012-06-18 08:01:57 - Richard

Jag hade liknande problem med Seronera. Vi visste ju att hon hade kapacitet i kroppen som hon redan visade när hon debuterade på 16.2 2140 V. Vi kände att nåt var fel och ställde av henne redan i september och igenom henne grundligt. I november så hittades en lös benbit som togs bort och i samband med detta så skrapade vi två knän. Resultatet av detta har vi ju sett i år när hon började med 2 segrar, varav snabbast på kort i år för 4-åriga ston på 12.7, därefter blev hon tvåa i V75 med bomull, fast huva och fyra järnskor.
Hoppas för Romeos egen skull att vi hittar nåt som vi kan åtgärda. Rör man sig så fint i ett kval och springer 800 meter på 1.13 så kan man också betydligt bättre än vad Romeo visat i år. Nåt måste vara fel;((heart)

2012-06-18 18:04:07 - Roland

Vi får hoppas på att det är något lättare problem som snart är fixat och att dom hittar vad som felas, för springa kan ju Romeo det visade han förra året
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)