Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Örebro 17/5

2012-05-17

Hans-Owe var väldigt nöjd med Romeo inför loppet och mer tydligt optimistisk än vanligt. Romeo såg spänstig och fin ut i värmningen och var inte lika tokladdad som han varit i årets två första starter.

Från start kom dom fram bra från sitt innerspår, man körde rakt fram och i utgången av första sväng körde man på ut i 2a spår och laddade framåt när ledaren öppnade 500 e. 13,4. Dom fick lite svar men kunde överta spets i svängen (jag hade 14,5  (60-1060m, dvs 1000 meter) på min klocka. Dom fick sedan omgående favoriten utanpå sig och fick aldrig lugna ner farten. Romeo var slagen redan 500 kvar av favoriten som försvann och vann överlägset på 1.15,6 medans Romeo avslutade sista varvet e. 17,5. Det var inte riktigt likt Romeo även om han inte gav sig helt utan kämpade på till en 6e plats på sluttiden 1.16,3.

Efter loppet var Hans-Owe lite brydd, han trodde nog att Romeo skulle klara av upplägget och att han borde hållt bättre, kanske inte slagit vinnaren som Hans-Owe blev imponerad av men borde kunnat hålla emot mycket längre. Hans-Owe trodde Romeo fick gå för tufft en lång bit för att få överta spets och det kanske blev så att det satte sig i benen. Allt verkade normalt med Romeo efter loppet.

Hans-Owe ringde sedan på fredag morgon efter att han sovit på loppet. Hans känsla att Romeo inte presterade på topp hade förstärkts. Hans-Owe tyckte att han borde hållt mycket bättre, han har ju klarat såna här upplägg tidigare (ex. Mp förra året som 2a) och han har kännts så väldigt fin i träning inför detta och nu med två lopp i kroppen så borde han vara mycket bättre. Dom märkte inget på Romeo, han hade ätit och druckit som vanligt och man såg inge snor eller nåt men man ville ändå kolla upp honom med veterinär för att se om det är något som inte står rätt till.

Fler bilder finns i "Galleri Romeo"

Här är en liten kortfrilm från förberedelserna på plats:

Antal kommentarer: 3

2012-05-19 12:51:26 - Richard

Idag lördag hade HOS ett lysande exempel på en häst med riktig skalle. Så tapper Spiegelei var i lopp 1. Det är så man önskar ens hästar ska klara att löpa. Vilken fin häst för sin klass och säkert framöver.:)

2012-05-22 19:21:28 - Lars, StallLagerkrans

Romeo är idag uppkollad av veterinär och allt såg bra ut men man tog även blodprov för att skicka på analys, detta får man nog svar på på torsdag. Man tränar på normalt och visar inte blodprovet något konstigt så kollar man efter en ny prop.

2012-05-22 21:25:03 - Roland

Skönt att det verkade bra efter veterinär kollen, hoppas att blodprovet är ok så tror vi att det var en engångsföreteelse (typ en dålig dag på jobbet):)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)