Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla 30/4

2012-04-30

Laurentius Romeo var väldigt laddad i värmningen, Hans-Owe jämförde honom med hur Scarlets Aino brukade vara när det begav sig.

Laurentius Romeo

I provstarten såg han alert ut även om det inte ännu blivit samma spänst i honom som vi såg förra sommaren när han hade absolut toppform, dit har han nog ett par lopp till innan han är. Han såg mjuk, smidig och löpvillig ut.

I starten var det bara att köra rakt fram från sitt 9e spår vilket blev 3e och sedan 4e utvändigt när dom öppnade 500 på 13,1 och första 1000 på 12,6. Det var en riktigt fin och snabb bana och det gick undan och då är det inte lätt att sitta några längder ner i fältet. Dom fick lite positionsproblem 600 kvar när den framför tröttnade lite men kunde komma ner på innerspår och runda denna men hade tappat nån längd och fick jobba sig ifatt.

Laurentius Romeo

När täten avslutade sista 500 på 15,7 avslutade Romeo sista 600 under 13 till en 5e plats på nya rekordet 1.13,6. Romeo kämpade mycket fint hela vägen in i mål och krigade varenda meter men han låg ett par längder för långt bak för att på den snabba sommarbanan kunna ta mycket mer än vad han gjorde. En mycket bra insats av Romeo, och denna genomkörare kommer flytta fram honom ytterligare ett steg, så det ska bli väldigt roligt och spännande här framöver tycker jag.

Hans-Owe var väldigt nöjd med honom, hur han kändes men framförallt över den inställning som han visar i loppen, han krigar varenda meter och det dröjer inte länge innan han kommer sticka nosen först i lopp.

Fler bilder finns i "Galleri Romeo"

Antal kommentarer: 2

2012-05-01 20:46:51 - Roland

Romeo skötte sig bra men något lopp till så är han i slag för att kanske ta sin första seger, det tror jag på och det är han värd som han kämpar på.:D

2012-05-01 22:19:41 - Richard

Riktigt fina bilder!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)