Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla 21/9

2011-09-21

Förutom ett laddat ägargäng på plats på Solvalla ikväll så var det en laddad Laurentius Romeo som visade upp sig i värmningen. Han såg ut och kändes väldigt fin, laddad och mjuk.

Stämningen var på topp inför loppet och i starten backade Hans-Owe ned och sökte rygg vilket blev ryggen på Global Noble och 4e utvändigt när dom öppnade första 500 på 15,6 och första varvet efter 17,0. Redan då kändes det att det gick lite för sakta. 1200 kvar attackerar dom bakifrån och det fylls på vartefter i 3e spår och Romeo sitter helt plötsligt sist varvet från mål i sitt 2a spår. 600 kvar måste Hans-Owe välja att gå invändigt eller attackera ute i spåren, den invändigt tappar en halv längd och då vill han inte gå ner där med risken att fastna i en trött rygg utan styr på i 3e spår in i sista kurvan. Romeo går bra hela vägen och efter att ha avslutat sista varvet på 14,3 så kommer dom i mål som 6a på 1.16,5. Det hade gått för sakta i början så många hade kraft och speed kvar, i dom här loppen måste allt klaffa för att man ska vara med där framme och det gjorde det tyvärr inte idag. All heder till hästen som gjorde det riktigt bra igen, han är ärlig och går hela vägen varje gång.

Hans-Owe var lite förgrymmad över att dom inte hade den där lilla turen som behövs i såna här lopp för han kände att Romeo "är med dom", han är inte sämre än någon där framme och med minsta lilla klaff är han med på linjen.

Efter loppet så återhämtade han sig snabbt så han ska nog kunna ta det här loppet på ett bra sätt. Nästa stora uppgift är ju semifinalen i Breeders Crown på Solvalla 26/10, det blir säkert något lopp här emellan, vi får se vad HOS hittar på men redan nu växer revanchlustan i en, så den 26e oktober får dom passa sig.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)