Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Hagmyren 31/7

2011-07-31

Sundbergs och Laurentius Romeo anlände till Hagmyren på lördagkvällen för inkvartering i gästboxen.

Efter en ganska lång resa behöver hästarna sträcka ut lite så Maria tog med Romeo på en promenad och samtidigt fick han bekanta sig med omgivningen på Hagmyren.

Övernattningen gick jättebra, Romeo både åt och drack bra samt var mindre nervös än sist, på Rättvik.

På morgonen fick han en långpromenad tillsammans med Maria för att sträck ut lite och mjuka upp kroppen efter en natt i boxen.

I vämningen gick han några bakvarv och såg väldigt bra ut, en snygg häst är det verkligen.

Laurentius Romeo

Sen vände dom upp och körde lite lugnt i rätvarv och så fick han sträcka ut lite sista 200 metrarna.

Laurentius Romeo

Han såg helt lysande ut, han bara svävar fram och lika fin var han i provstarten, här i en stilstudie tillsammans med bl.a David Sisu.

Loppet öppnas i rasande tempo och Romeo springer allt vad han kan, där framme går det under 1.10 i 300 meter och öppningen första 500 sker efter 1.11 och så snabbt kan helt enkelt inte Romeo springa än men Romeo blir kvickare i benen för varje start säger Hans-Owe. Han hamnar i 3e invändigt och när dom fyller på framåt så blir det 4e, 5e och sen 6e invändigt. Det fortsätter gå undan och man varvar på 14,5. Romeo får lite trafikproblem och blir tvungen att ge sig av i spåren drygt 500 kvar och avslutar sylvasst efter 13,4 sista 1000 och efter 11,5 sista 500 med full fart över mål så hans insats var mycket mycket bra, han var snabbast av dom alla sista biten. Tyvärr hamnade han för långt bak för att kunna ha med tätstriden att göra och när en av hästarna blev lite bromskloss blev det alldeles för långt fram men den avslutningen lovar gott och han landade som 5:a på nya rekordet 1.14,7aM. David Sisu vann på 1.14,2 vilket är hans personliga rekord.

Och det som är riktigt bra är att han får lopp som gör att han går framåt för varje start, han utvecklas hela tiden för varje lopp han får och det är tack vare att han inte "bränns av" varje start utan får gå med full fart hela vägen in i mål, och samtidigt känna att han har lite kvar att ge, och dessutom så har Hans-Owe inte gjort något utrustningsmässigt sen debuten utan han går ju med vanliga skor, fasta tussar, skydd osv. så när det väl behövs så finns det ju en hel del att ta av men han är enligt Hans-Owe så jäkla ärlig så man behöver inte "lura" honom på något sätt utan han tar i för allt vad han kan när man begär något av honom.

Jäkligt kul att vi har en så fin häst och fortsätter han utvecklas på samma fina vis framöver så ska det bli riktigt kul att se vad han kan göra när vi väl är framme vid årets två stora mål; Kriteriet och Breeders Crown.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)