Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Örebro 14/7

2011-07-14

Romeo fick vara med och prova bakom bilen innan tävlingarna. Han såg väldigt smidig och fin ut, han har så enormt fin teknik. Bakom bilen såg det stabilt ut, först i en lugn provstart och sen en i tävlingstempo. Hans-Owe var nöjd med honom och sa att han kunde öppna riktigt bra men att det är bäst att köra lite safe så här i början av karriären.

Laurentius Romeo

I loppet kom han iväg bra, det var tre stycken som drog iväg och kivades om ledningen. Där bakom följde Romeo och HOS och hade att välja på dödens eller 4e invändigt, och dödens väljer man ju inte med en orutinerad 3-åring som gör debut på lång distans, och det självklara valet är förstås att gå invändigt.

Det gick undan från början men mellanvarvet gick väldigt sakta med favoriten i dödens. Mellantiderna 500: 14,0, 1000: 15,8 och 2000: 17,4. Ca 600 kvar sätter favoriten upp farten ordentligt i loppet och avslutar på strålande 11,5 sista 600 från dödens till vinst med 4 längder. Mycket stark insats får man lov att säga. Romeo följer med bakom hästar och avslutar sista varvet på 14,5 och får fritt in mot upploppet och avslutar allt vad han kan med 13 sista 600 vilket tyvärr inte räckte till pengar den här gången.

Laurentius Romeo

Hans-Owe var jättenöjd med hur Romeo kändes i loppet, mjuk och smidig och att han verkligen gör allt han kan hela tiden. Han sa att idag kan han inte springa snabbare helt enkelt och att det märktes att det var ett par i loppet (läs 4 och 5) som för dagen är kvickare i benen, mer van vid tempot, och lite hårdare än vad Romeo är.

Romeo återhämtade sig väldigt bra efter loppet och hade slutat blåsa helt efter att att skrittat ner på stallbacken. Han kommer utvecklas vartefter och kommer lära sig att bemästra högre tempon vartefter med sin fina fysik och sin fina teknik. / Lars

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)