Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Rättvik 25/6

2011-06-25

Hans-Owe och Rosmarie åkte upp till Rättvik redan på midsommaraftonens kväll så att hästarna inte skulle få så stressigt på tävlingsdagen. På förmiddagen var Romeo ute och joggade lite på banan och sen fick han vila några timmar. Det blev en lugn värmning där han såg väldigt fin ut, laddad.

I provstarten var han jättefin, ett mycket fint klipp i stegen, vilken spänst!

Laurentius Romeo

Fler fina bilder hittar ni i "Galleri Romeo"

Enligt Hans-Owe var han väldigt laddad bakom startbilen och tog i lite För mycket när dom skulle accelerera och nöp i galopp, ställde sig men galopperade några steg till och när han väl ställde sig i trav hade dom andra hunnit 50 meter före. Dom öppnade första 500 på 13 och första varvet på 17. Hans-Owe och Romeo stressade inte utan tog sig framåt i ett jämt 14-tempo och anslöt som sista häst efter 750 meter. Romeo sprang runt 14 i 1000 meter efter galoppen. Dom följde med på innerspår hela vägen och satt kloss i rygg på hästar hela tiden och efter lite tråckel på upploppet och en järnvilja från Romeo så kom dom i mål som 5:a på 1.15,7, en längd bakom vinnaren, det blev lite stopp på upploppet då det var hästar i vägen, hade det varit fritt hade han trots galoppen varit 3a. Ett helt enormt lopp av Romeo efter galoppen. Hans-Owe klockade sista 2000 till 1.14,1.

Hans-Owe tyckte förstås inte att det var roligt med galopp men var Väldigt nöjd med Romeo efteråt, han var fantastiskt fin och han brukade honom inte till 100% heller då det var en liten mur av hästar framför honom på upploppet som var i vägen.

Har ni inte sett loppet? --> Länk till Atg Play (Gratis)

Själv kan jag bara säga - han var helt klart bästa hästen i loppet, och vilken spänst, vilken steglängd han har den här lilla krigaren! Det här ser ruggit lovande ut. Nu gäller det bara att vårda den här lilla oslipade diamanten så kommer vi få jätteroligt med den här.

I och med 5:e platsen så är han även inkvalad till semifinalerna i Breeders Crown som går på Solvalla 26/10. Mer info om Breeders Crown --> "Breeders Crown"

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)