Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla 25/5

2011-05-25

Romeo svarade för en finfin insats ikväll på Solvalla när han gick starkt till en 4e plats!

Det hade regnat och banan var väldigt plaskig och bedömdes som något tung (1-2 sek). Romeo hade utrustats med stänknät framför ansiktet men fick väldigt mycket stänk på sig från start så han rumplade till lite, travade på men tappade lite tempo och hamnade i princip sist från början men blev framdragen till 4e och sen 3e utvändigt när dom öppnade 16 första 500 och 17,5 första varvet. Romeo avslutade sista varvet på 15,3 och gick då ut i 3e spår i sista sväng, avslutade starkt och kom i mål som 4a på 1.17,0. Segraren avslutade sista 500 på 12,5 och var helt överlägsen. (I sammanhanget skall sägas att den andra avdelningen i Trottex vanns på 1.17,2 av Angelo!) Den plaskiga banan drog musten ur många hästar.

Romeo som är väldigt grön, med bara två starter innanför västen, gjorde en riktigt fin insats, superbra! Jag är helnöjd och Hans-Owe berömmer Romeo för hans fina inställning, han gör allt rätt hela tiden, det ser lovande ut avslutade Hans-Owe.

I mina ögon känns det som att "han är med dom", detta var bara hans tredje start i livet och han har redan lite "häng" på en sån som David Sisu som tjänat ½miljon, med ombytta roller från start så tror jag inte det skiljt speciellt mycket mellan dessa båda. Segraren Ghetto Blaster var ruggigt stark / bra och i den nivån är inte Romeo ÄN. Det andra Trottex-loppet vanns av Angelo på 1.17,2 så man kan inte vara annat än helnöjd efter denna kväll. Känns positivt och lämnar en uns av mersmak för framtiden.

Rosmarie var stolt över sin lilla krigare och visade upp honom på stallbacken.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Så här uttalade sig Hans-Owe Sundberg i Travronden inför loppet:

 "Romeo har gjort det väldigt bra och jag hade faktiskt 1.13 sista varvet på honom senast. Han har känts jättepigg och fin efter det loppet och han kommer gå med samma balans och utrustning som senast." Och i Expressen: "En liten häst som gör det bra. Han har fin inställning och avslutade runt 1.13 sista 1000 senast. Även om han möter rutinerade hästar kan det vara ett platsbud."

Ps. (12) Staro Fendi är struken

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)