Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla 9/12

2015-12-09

I förhandssnacket inför loppet var det 3-4-9-10 som var i favoritpositioner att bli valda tidigt. I de två försöksavdelningarna för lärlingarna var det Linda Sedström som var framgångsrikast med en 1a och en 2a plats och fick därmed välja först (nr 3), sen valde Karhulahti (4), Melander (10), Vätäläinen (11) och Alexander Nilsson (1) innan Romeo blev vald av Nicklas Westerholm. Det kändes kanon, tycker vi fick en av de två bästa lärlingarna (Oskar J Andersson är väl den andra). Linnéa Persson, lärling hos Hans-Owe Sundberg fick välja som nr 7, så det var nära att hon kunde ha valt Romeo, det hade ju varit kul.

Anneli värmde Romeo, hon var ute på innerplan både mellan lopp 1&2 samt 2&3 och körde länge men bara lugnt för att hålla honom lugn och fin. Han gick med skor runt om (brodd bak), jänkarvagn, och halvstängt huvudlag.

Pratade kort med Westerholm och förklarade lite för honom hur Romeo är, att man helst ska köra spårsnålt och att han kan gå en repa på max 500 meter ute i spåren och får han sitt lopp så är han jäkligt ärlig och går hela vägen in i mål.

Han fick fin ut i provstarten och hade då fått på sig sin huvudstång så han inte ska bryta ned i kurvorna. I starten tog ekipaget det lite lugnt och gick ned på innerspår genom första sväng. På förhand trodde man att det skulle bli lite körning första 500 med många sugna lärlingar men då (3) startgalopperade och favoriten (4) lätt fick överta ledningen så behövde han inte öppna 500 snabbare än 15,0 och 1000 på 16,5. Redan då kändes det jobbigt att sitta i 3e utvändigt dit Nicklas sökte sig efter 3-400 meter.

900 kvar stötte dom bakifrån och Nicklas velade fram och tillbaka "säkert 10 gånger som han uttryckte sig efteråt" om han skulle gå först men då han tyckte att Romeo kändes fin och stark så gick han. Ledaren ökar förstås tempot i samma läge som attackerna sätts in bakifrån och det blir svårt för Romeo att komma någonstans, han blir hängandes i 3e spår genom hela sista sväng och 300 kvar så är det tomt i tanken och han dalar nedåt i fältet och kommer in som oplacerad i mål på 1.16,1aM (Vinnaren <4> vann på 1.15,1)  Dom fyra första i mål satt som ledare, rygg ledaren, 3e invändigt och 5e utvändigt, den senare fint framdragen av Romeo så det blev ett lopp där hästarna ute i spåren var helt körda så ingen skugga skall falla över Romeo.

Nicklas sa efteråt att han "körde för att vinna", Romeo kändes fin så det kändes rätt då. Hade jag kört "snyggt" hade vi väl varit 4a-5a i mål avslutade han.

Anneli tog hand om Romeo, skrittade av han en stund, duschade, plockade iordning och sen blev det några timmar i hästbussen hem till Sundsvall igen.

 

 

Antal kommentarer: 1

2015-12-10 12:37:03 - Roland & Eva

Det blev för tufft uti 3e spår så orken tog slut, men vi är inte besvikna på Romeo han brukar göra det han kan. Det blir väl vinter vila, för han har varit igång länge nu.(inlove)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)