Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Bergsåker 11/11

2015-11-11

Det var aviserat barfota runt om och jänkarvagn inför loppet men det blev skor på bak då det behövdes på banan, det var i det närmaste nollgradigt i Sundsvall och på vissa avsnitt var banan väldigt hård.

Kenth Åkerlund, som satt i vagnen, försökte vara med direkt från start men han vara bara aningen snabbare än dom invändigt så Kenth såg snabbt att det inte skulle bli någon ledning utan sökte sig nedåt i banan, tyvärr galopperade Romeo i första sväng, han är ju lite känslig att flytta i sidled i svängarna samt att det var lite trångt och det är möjligt att Romeo blev lite generad. Romeo galopperade kort, tappade kanske 20m men ställde sig relativt snabbt och satt som sista häst invändigt / 5e invändigt. Kenth körde spårsnålt och bra sista varvet som Romeo avslutade på 1.13. Han är SIST 550 meter före mål, avslutar sista 500 gick efter 11,8 och Romeo går snabbast av alla ute i banan och inkommer som 3a i mål på 1.14,4ag. Man kan ju bara spekulera i det men det känns som han hade varit med på målfotot utan galoppen. (Han hade fått gå i 3e spår sista 700 då hans position hade blivit det <10> nu fick, och det var han som drog fram vinnaren <9> så vinna kanske hade blivit svårt med en sådan resa men kanske 2a?)

Kenth Åkerlund var väldigt nöjd med honom och stallet med Anneli och Per sa "Toppform" efteråt. Kul att han visar fin form och förhoppningsvis får vi dra nytta av det nu under vintern.

Romme 27/11 Gävle 23/11 och sedan Solvalla 9/12 står nu på programmet.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)