Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Hagmyren 6/10

2015-10-06

Sedan Romme-starten har Per ändrat träningsupplägg för Laurentius Romeo då Per inte tycker att Romeo har kommit upp i samma form som förra året. Laurentius Romeo värmdes av skötare i många bakvarv inför tävlingarna.

I loppet kom han iväg bra men favoriten (7) kom som en skjuten kanon från sitt springspår så då var det ingen idé att jaga på Romeo då det då blir risk för dödens, det blev det ändå en kort bit innan han blev avlöst och fick andra utvändigt vilket senare i loppet blev 3e utvändigt. Det gick relativt sakta i loppet, det var i princip jämnt 16,5-tempo i 1400 meter...

Romeo kastades loss 800 kvar och gick i 10-tempo i några hundra meter och farten ebbade ut lite vartefter, men avslutade sista 800 efter 1.12, var 3a in mot upploppet men tappade lite tempo sista biten och blev 5:a på 1.15,3, det går inte att ta mycket mer än så när det gått så sakta där framme. Ett fint formintryck tycker jag att det vara iallafall.

Per Linderoth tyckte att Romeo gjorde det bra, men att han har svårt att få utdelning. Han tycker iofs inte att han ännu är uppe i förra årets nivå. (Not. Man får ändå tänka på att han gått upp i klass, så det är inte bara att runda motståndarna)

Per berättade även att Frankrikeplanerna ligger lite på is för tillfället, han får se lite längre fram om det blir läge för något Frankrikeäventyr.

Romeo får fortsätta sitt nya träningsupplägg och starta på, förmodligen blir nästa lopp ett P21-lopp i Östersund 19/10.

Antal kommentarer: 2

2015-10-09 10:33:47 - Tom Hansen

Tråkigt att det inte blev Frankrike denne gång. Det hade varit ett kul äventyr att vara med på som hästägare. Nu siktar vi mot nya uppgifter på hemmaplan istället!

2015-10-12 13:33:41 - Lars, StallLagerkrans

Hej! Det blir alltså Östersund 19/10 (P21-lopp) härnäst. Kuskval 1: Ulf Eriksson (Per är på semester)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)