Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Bollnäs 3/8

2015-08-03

Lunchtrav på Bollnäs stod idag på programmet för Laurentius Romeo.

Enligt Anneli var han fin och smidig i värmningen. Pigg och glad.

Förutsättningarna var att Ulf Eriksson satt i sulkyn och ekipaget utgick från spår 9. Loppet öppnades snabbt och Romeo följde med invändigt. In i första sväng galopperar Romeo och gör så ca 100 meter men undviker att bli diskad, går ikapp som sista häst. Loppet öppnas 500: 10,5 med favoriten Julio de Luxe i ledningen och 1000 meter på 14,6. På sista bortre långsidan när tempot börjas dras upp igen så galopperar Romeo igen och utgår ur loppet. 

Anneli sa att han var dämpad efter loppet och inte var med sig själv. Anneli peppade upp honom med lite morötter. Inte ska han vara skamsen, han gör alltid sitt bästa.

Både Per och jag var inne på att det nu blir en ordentlig veterinärundersökning för att kolla upp vad som stör Romeo, så mycket som han galopperat i år. Han som i princip aldrig tagit ett felsteg. Samtidigt kan det inte vara något allvarligt, han gick ju ändå 12,9/2140 meter senast. Vi får avvakta vad veterinären säger.

<150805>

Ficherström inne på Kliniken gjorde en ordentlig genomgång av Romeo idag men hittade inte ett enda litet fel. Han är helfräsch. Per får nu klura vidare på om det kan vara något annat, exempelvis utrustningsmässigt, som behöver förändras.

<150812>

Romeo känns riktigt fin i träning och man är oförstående till galopperna. Själv har jag noterat att det började i samband med att man satte på murphybländare på honom, så jag har föreslagit att han ska prova huvudstång istället, han skulle ta det det i beaktning och fundera och testa lite olika saker i träning. Romeo kommer anmälas till Dannero sönd 20/8, Per ville hitta en så "enkel" prop som möjligt för att Romeo skulle känna sig morsk och stödda upp sig lite.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)