Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Boden, V75, 13/6

2015-06-16

Det var mycket surr om Laurentius Romeo inför dagens V75-start, många hade han som "drag" på systemet! Anledningen var att man trodde att han skulle kunna snuva (1) på ledningen. Lite märklig tankegång då (1) inte är speciellt snabb ut den heller. Romeo är ju inte blixtrande snabb ut även om alla hästar då och då vaknar på rätt sida och är extra kvicka. Från spår 7 i volten som det handlade om för Romeo var det viktigaste att inte bli hängandes i spåren utan komma ner i vettig position.

En anledning till att Romeo inte är sådär blixtrande snabb från start är att han bryter neråt (inåt banan) mer eller mindre hela tiden, vilket säkert hänger ihop med hur pass mycket känning han har i ryggen. Det är ju därför Romeo regelbundet blir masserad och behandlad i ryggen med ex akupunktur och emellanåt även med inflammationsdämpande. Bryter Romeo ned så måste kusken sitta och justera och koncentrera sig på att få honom att springa rakt och då blir farten framåt lidande. Likadant blir det när kusken vill ut i banan och attackera, bryter Romeo ned i banan så blir det lite dragkamp för kusken att få ut honom i spåren vilket vi sett otaliga gånger i ingången till eller i sista sväng.

(Fakta: Enda spåren Romeo varit snabb från är spår 4/5 bakom bilen)

Nu till loppet. (Jag var inte på plats, alldeles för långt till Boden....tyvärr.) Men värmningen som visades på atgplay var mycket fin, han dansade fram.

I starten så träffade inte Per helt perfekt och dessutom bröt Romeo ned ganska mycket så det blev svårt att få upp den riktiga farten, men ned i banan blev det lucka och då högg Per snabbt platsen som blev 3e invändigt (perfekt enligt min mening). Tyvärr galopperade en av favoriterna (3 / Robert Bergh) bort sig från start för det var ju den som skulle sätta lite fart på loppet. Nu gick det alldeles för sakta med 16,2 första 1000 för att det skulle kännas bra. Ändå öppnade sig en drömläge på sista bortre och instinktivt så tar Per chansen och går ut i 2a spår men in i svängen sitter han för sig själv och ångrar sig när Romeo börjar kränga nedåt och då det sitter andra hästar där måste han korrigera (sitter man på innerspår gör det ju inte lika mycket) och enligt skolboken så öppnar sig ju läget att gå ut bakom Raz Mackenzi i 3e spår men att få ut Romeo ytterligare ett spår var alldeles för svårt. Dessutom går loppet nu i en hiskelig fart, man är nere i 06/07-tempo in och genom första delen av svängen och det blir för mycket för Romeo som trasslar ihop benen och galopperar.

Per ångrade sig efter loppet "fan man måste inte alltid vinna, jag skulle suttit kvar på innerspår och nöjt mig med ett 4e pris" Han tror inte det är något fel men kommer ändå kolla upp Romeo på onsdag för säkerhets skull så det inte hände något när han galopperade i så hög fart.

Romeo är snart på banan igen och det var nog inte det sista V75-loppet vi sett honom i, han kommer igen vår lilla krigare!

<150617>

Romeo blev idag behandlad (tuppkam) i höger bakknä. Inget återbesök utan man börjar jogga igång om en vecka igen. (14 dagars karens)

 

Antal kommentarer: 1

2015-06-16 22:33:19 - Roland & Eva

Alla lopp går inte som man tänkt sig men det är bara och bryta ihop och komma igen med nya tag. Våran kämpe gör allt han kan så hoppas vi på
start snart igen, hejja Romeo!;)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)