Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Jobbar på

2010-05-08

2-åringarna ute hos Kjell har dom sista två månaderna gått snabbt två gånger i veckan och är bra genomtränade och har mycket bra kondition. Likaså är det med Romeo som Kjell varit nöjd med varenda dag sedan han kom.

Han har legat i boxen rätt mycket sista veckan, kanske lite växtvärk eller träningsvärk? Och likaså imorse fick han väcka honom och dra upp honom är det var dags för träning. Romeo är väldigt snäll och jobba med och verkar inte det minsta hingstig, han är som en liten nallebjörn.

Fin hingst

Laurentius Romeo, fler bilder finns i "Galleri Romeo"

Idag fick han för första gången på länge gå ensam på banan, på slutet har dom kört 3 och 3 hela tiden och tränat att byta positioner mm. Romeo fick dessutom öppet huvudlag som träning. Det märktes att han var lite konfunderat för han sprang och spände sig lite och sprang och småbromsade då och då. Det jag noterade var att han nu tar ut längden på steget mycket mer än tidigare, kanske har med att han inte har brodd i skorna längre? Han rör sig fint vilket syntes väl dom bitar som han slappnade av och koncentrerade sig på att springa. Vid ett tillfälle fick han en häst som sprang upp bredvid honom och när han tog tag i grejerna och "tävlade" så såg det väldigt bra ut.

Han såg väl inte lika fin och smidig ut som han brukar göra men med lite växt/träningsvärk och lite annan utrustning än vanligt och utan sällskap på banan som han blivit van med på slutet så är det kanske inte så konstigt. Kjell var inge orolig, för normalt så brukar 2-åringarna skifta väldigt mycket i smidighet hela året, men att Romeo inte haft en enda dålig dag hittills har bara vara konstigt, och det här lilla idag finns det ju förklaringar till så det är bara att köra på. Han har nog inte växt så mycket på sistone men när man ser han på banan och jämför med några andra 2-åringar som sprang där så ser han inte så liten ut, men han blir nog inte mer än 1.54.-1.55 max.

S:t Göran 154 cm, Fill V. 154 cm, Pearsall Hanover 155 cm, Classic Photo 155 cm.

Han tränar på 1.40--1.45-tider och ska nu varva det med lite rakbanejobb (han har fått gå långsamt på rakbanan för att vänja sig lite vid den hittills) så fram till pemielopp blir det varierad träning på slingan, banan och på rakan.

Jag filmade idag och här kommer en liten snutt:

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)