Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Start Sä 21/4

2015-04-15

Det är dags för årsdebut för Laurentius Romeo och den sker på Solänget på tisdag 21/4. Jag träffar ju Per Linderoth på söndag och gör en intervju med honom inför loppet så ni allihopa får senaste nytt inför årsdebuten.

Loppet är ett lunchlopp (V4-3 / LD-2), lopp 3:

1 LAURENTIUS ROMEO v 7 Linderoth Per
2 HOT DEPOSIT v 8 Östman John (Frö Le)a
3 PINE ROLLS v 7 Porshage Kevin a (Näs Ås)a
4 NIKITA BROLINE s 5 Ohlsson Ulf (Häg Gr)a
5 MANSTONE'S CLASSIC v 7 Norberg Jan (Lae Ga)a
6 LEXINGTON ÅS v 9 Dunder Robert (Han Pe)a
7 GREVE RICO v 11 Eriksson Peter (Hen An)a **STRUKEN**
8 USAIN SWING v 6 Eriksson Jens (Eri KO)a
9 SO GÅ DIEGO h 8 Melander Micael (Häg Ke)
10 RESPLENDENT CAVIAR v 6 Lindqvist Ove A (Gus El)
11 KRYPTON EYE v 7 Djuse Martin P
12 KING v 8 Olsson Klas (Hal Ja)

 

(2) Hot Deposit har gjort det helt okey, är snabb ut men tar knappast en längd på Romeo. (4) Nikita Broline vann en semifinal i Breeders Crown i höstas och var sedan 5a i finalen, gjorde ett bra lopp på Solvalla 25/3 och jag anser att hon är värst emot på tisdag.

(1) Laurentius Romeo bör ha god chans att hålla upp ledningen och är allt som det ska med Romeo så ska han ha en bra chans att vinna ett sånt här lopp.

Programmet tippar: 1-4-2

Travronden tippar: 4-2-1-10-6

Spelmässigt så måste tvillingen 1-4 vara stenklar. Och i den andra lunchdubbeln så startar Per Linderoth sin Razer Kronos så en rak Linderoth-dubbel är också ett givet spel.

Tips från ATG:

"V4-3 ÄNNU EN BRA CHANS FÖR LINDEROTH

Ranking: A: 1 B: 4-6-10-2-11-3-9-5-12-8-7

Även i det här loppet har Per Linderoth bra segerchans. Nu tillsammans med 1 Laurentius Romeo som lottats till ett fint innerspår i voltstarten. Han kan öppna bra och trivs över den korta distansen. Då det handlar om första starten sedan början av december vill vi ändå gardera sjuåringen den här gången. 4 Nikita Broline är inte helt att lita på i voltstart och spår fyra är inte det bästa. Vi litar dock på Ulf Ohlssons körhänder och tror att han får iväg henne felfritt. Då har hästen fart och form att utmana om segern. 6 Lexington Ås vann från ledning över kort distans näst senast. Han står fint inne på pengarna och från springspår är det inte omöjligt att han utmanar vår tipsetta om vem som ska springa i ledningen. Oavsett tycker vi att han platsar på V4-kupongen. 10 Resplendent Caviar vill vi också ha med. Formen är allt mer i stigande och trots ett småtufft lopp senast höll han farten bra till mål. Med passande ryggar under slutrundan kan det nu vara dags för första årssegern.

Intervju med Per Linderoth inför Laurentius Romeos årsdebut:

-Romeo har skött träningen på bästa sätt inför årsdebuten och det ska bli spännande att börja tävla igen, han gjorde det ju riktigt bra förra året. Förberedelserna är jag nöjd med alltså och förstås även läget på tisdag, det skulle vara kul att prova honom i ledningen, jag vet att (6) Lexington Ås är väldigt kvick i benen men vi får göra ett försök att ta ledningen, rent allmänt ser väl loppet lämpligt ut för en årsdebut. Vi kör med öppet huvudlag och barfota bak den här gången.

Antal kommentarer: 2

2015-04-16 08:51:45 - Roland

Bästa spåret sos, avsaknad av lopp? Men Per har nog ställt honom i ordning ändå. Kul att tävlings året är igång med våra pållar.

2015-04-21 10:25:58 - Tom Hansen

Romeo överraskade mig positivt flera gånger under förra året. Om han håller spets idag så blir jag återigen överraskad. Lexington Ås är ruggigt kvick från start och även Hot Deposit är snabb. Det ska hur som helst bli kul att se Romeo på banan igen. Det spelar egentligen ingen roll om han vinner eller blir fyra så länge han går med full fart över mål och gör en bra årsdebut.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)