Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla, V75, 27/9

2014-09-27

Laurentius Romeo var idag ute i en stenhård final i Bronsdivisionen!

Lite tråkigt bara att som ägare ha en häst i ett så stort lopp när det bara snackas om de fyra favoriterna, knappt ett ord i media om oss eller de andra hästarna....

Transporten gick ned till Solvalla tidigt i morse och man kom fram vid 10.30. Romeo hade varit lugn och fin i transporten och likaså i stallet på Solvalla inför loppet. Han har blivit mycket lugnare och är inge nervös alls i princip längre.

Per värmde först på innerplan några varv och i nästa värmning körde man några rätvarv och Romeo såg superfin ut. Per tyckte han kändes normal, bra alltså.

Sen ut till stallet igen för de sista förberedelserna, bl.a ska ju skorna tas bort.

Defilering:

I provstarten såg allt bara bra ut, han är verkligen superfin!

I starten från spår (6) så laddar Per ordentligt. Av någon anledning försöker Robert Bergh svara ut Romeo (kändes onödigt då Bergh borde förstå att Per skulle släppt fram Bergh välvilligt i nästa skede) så det blir en bit i 3e spår och när sedan Poker Kronos galopperar styr Per ner i rygg på ledande Pedro Bi vilket blir 3e invändigt i nästa skede när Jeppas Maxi fick överta.

Följande tempo var det i loppet: 500: 10,5, 1000: 13,1. Sista 1000: 11,0, sista 500: 10,1.

Laurentius Romeo följde med bra, Pedro Bi tröttnade rejält på upploppet och Romeo drogs lite bakåt i det skedet och tappade lite position men fullföljde bra sedan. Han höll samma tempo som de andra men det går inte och ta något när det går så snabbt redan. Per var jättenöjd med hur han kändes hur som helst efter att Romeo kommit i mål som 8a på nya fina rekordet 1.12,8aM.

Antal kommentarer: 3

2014-09-28 08:59:39 - Tom

Riktigt kul att få vara med i såna här sammanhang. Tyckte direkt efter loppet att han kanske borde ha varit någon längd längre fram men då uppfattade jag inte att Pedro Bi stannade framför. I denna stentuffa final så måste vi bara vara jättenöjda med Romeos insats och framför allt att vi har en så fin häst som vi kommer ha mycket kul med framöver. Vi får se vad Per väljer men kollar man i propparna så finns det många passande vanliga lopp (25-35 000 i första pris) för Romeo på Östersund och Bergsåker i oktober/november. Bergsåker har ju V75 i början av december och där skulle det självklart vara spännande att vara med om formen håller i sig.

2014-09-28 16:26:52 - Roland & Eva

Vi fick vara med om en spännande upplevelse igår. Romeo gjorde ett jäkligt bra lopp med det svåra motståndet som var. Vi är mycket nöjda med våran härlige kämpe. Nu får han åka hem och ladda för nästa uppgift, var det nu kan bli någonstans?(star)(inlove)

2014-09-28 21:58:14 - Lars, StallLagerkrans

Det kan bli på Romme den 17 oktober. / Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)