Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla, V86, 10/9

2014-09-10

Alexandra tyckte att Laurentius Romeo hade varit lugn i transporten ner. Det hade tagit nästan 5 timmar men man hade haft sällskap eftersom man åkte ned ihop med Fantastic Ås.

Alexandra duschade av och skrittade en stund på stallbacken efter att dom anlänt, senare så var Alexandra ute på innerbanan och värmde Romeo i några lugna varv, allt såg bra ut.

I loppet så laddas det från alla håll och Ulf Ohlsson i sulkyn kommer ingenstans, blir hängandes i 5e spår i första sväng och när han backar ner så sitter "alla" i 2a spår så det är bara till att ta upp och lägga sig sist, inte lätt att göra något när det körs i 10,5-tempo f.750m.

Det var bara att följa med och göra så gott det gick, enligt Ulf kändes han jättefin sista biten även om speeden ebbade ut lite s./50m. Ulf tycktr han kändes lika bra som på Bergsåker och sa dessutom att han känner att Romeo är ruggigt startsnabb med det halvstängda huvudlaget och att han kommer blixtra till ledningen med ett bra startspår. 

Romeo kom imål som oplacerad på 12,3, men det säger inte så mycket met det strulloppet som han fick. Vi tar nya tag och kommer igen!

Antal kommentarer: 3

2014-09-11 01:04:47 - Tom

Loppet blev helt fel från spår 8 och re doc var i vägen hela tiden kändes det som. Alla hästarna är ju bra i denna klassen på V75/V86 så då blir positionerna helt avgörande. Nu ser vi fram emot bronsfinalen och hoppas på ett bra spår där.

2014-09-14 06:49:19 - Martin F

Det blir tufft emot den 27de!!!!;( Men kul ska det bli!!!!!:P

2014-09-14 18:11:06 - Tom

Bara att hålla med Martin! Det är alltid tufft i en final men denna gången känns det nästan lite tuffare i än vanligt i brons. Här under följer de hästar som är inkvalade till final , sen får vi se om alla av dessa anmäler.

Mind Your Face, Duktig tidigare på V75 men frågan är hur han tagit senaste starten som slutade med galopp i spets efter hårt tempo från start och sen tryck från utvändig häst.
Jeppas Maxi, Undantagshäst som snart tillhör eliten.
Frozen, Väldigt stark och har en riktigt stor kapacitet.
Poker Kronos, Svagare i lördags (Bättre distans nu) men imponerat stort innan det.
Sally Hill, Skräll på Dannero i det jag tycker kanske var det sämsta försöket.
Åge Hornline, jämn och säker i klassen "alltid" på plats
High Stage, visat gryende form på slutet (som alla Melanders).
Riff Kronos (IT), riktigt bra i lördags när han utmanade Jeppas Maxi.
Laurentius Romeo, håller alla tummar inför spårlottningen
Nabab di Poggio* (IT), nyttig häst som inte hade haft något emot ett varv till.
Mellby Vargtass, kvalat in utan att imponera på mig
Pedro Bi* (IT), startraket som från öppet spår är spetsfavorit och hoppas nog på ryggen till Jeppas Maxi igen.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)