Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Bergsåker, V75, 30/8

2014-08-30

Vi åkte upp på fredagen och åkte ut till Per Linderoths gård och hälsade på.

Laurentius Romeo låg och vilade i sin box när vi kom men reste sig glatt och hälsade med spetsade öron. Han fick lite extra fina energimorötter (ekologiska förstås) som uppladdning inför morgondagens lopp.

Romeo har en underbar utsikt från sin box där han tittar ut över landskapet och sjön som ligger nedanför.

Per bjöd på fika och berättade att han kännts fin i intervallerna inför loppet. Han skulle prova att sätta på honom ett halvstängt huvudlag till loppet för att få honom lite rappare från start, barfota runt om och vanlig sulky.

--------------------------------

På lördagen när vi kom stod han i boxen och laddade precis som vanligt. Han var väldigt lugn och cool och Alexandra berättade att dom skulle värma efter lopp 2 och att Alexandra skulle sitta i vagnen i rygg på Per med (12).

Det såg jättefint ut i värmningen, han har fin spänst och ser smidig och fin ut. Lika bra såg det ut i provstarten då Ulf Ohlsson svingat sig upp i vagnen.

Till Start

Starten ser rätt jämn ut men då (1) och (2) galopperar får Romeo snabbt övertaget och sitter i spets. 500 meter öppnas på 09,4 och strax därefter kommer favoriten (5) Poker Kronos upp utvändigt och Ulf släpper förstås och 1000 meter öppnas på 11,6. Dom avslutar med 11,3 s/500 och Romeo sitter kloss i rygg på Poker Kronos där Robert Bergh förstås inte bjuder på någon lucka förrens det är försent men Romeo blir 2:a på nya rekordet 1.11,6aK.

Vi jublar! och vi är även klara för V75-finalen på Solvalla 27/9 (Kriteriehelgen).

På väg tillbaka till stallet möter vi Ulf Ohlsson som var jäkligt imponerad "-Hade jag vetat att han var så här bra hade jag aldrig släppt! Han gick äver mål med krafter i behåll. Jag vet inte om han hade vunnit ändå men Poker Kronos hade iallafall fått det jobbigt. Den här kommer ni vinna flera lopp med!" sa Ulf.

Per Linderoth var glad och tyckte det var kul att få komma till Stockholm och visa upp honom i finalen på Solvalla 27/9. Per var även nöjd med att Ulf släppte. "-Det gör Romeo gott att sitta fast med krafter i behåll och känna sig lite kaxig, det hade varit värre att svara om nu Poker Kronos hade tryckt sönder honom från utvändigt, för sånt sätter sig lite i skallen speciellt när dom får gå sig helt tomma. Jättekul" avslutade Per som eventuellt funderade på att plocka ut honom i ett lopp till innan finalen, han får fundera lite och dessutom se hur Romeo tar loppet.

Alexandra duschade av Romeo efteråt. "-Han drar inte en pust och står helt still på benen, han har mycket krafter kvar i behåll" sa Alexandra som efter avslutad dusch gick och skrittade av honom på stallbacken.

Efteråt fick han goa fina morötter som belöning och mycket mys.

Kalle är inne och berömmer Romeo efter loppet.

 

Sms:en ramlar in och roligast är förstås det från Hans-Owe Sundberg "Kanonfin igen. Grattis! / Hans-Owe och Rosmarie" som följer hur det går och gläds lika mycket som oss ägare för all framgång på tävlingsbanan som han lagt grunden till. Tack HOS och ROS för att ni är så ödmjuka, att ni följer våra hästar och för allt ni gjort och gör för våra djur!

Antal kommentarer: 2

2014-09-01 20:37:52 - Eva

Vilken härlig rapport (flower)
Det är så kul att höra de fina orden från både Per och Ulf om Romeo! och en hälsning från Hans-Ove och Rosmarin som ju lagt en fin grund och tagit hand om honom på bästa sätt(flower)
Fortsättningen är hur spännande och rolig som helst!!
Tack Lars för strålande rapporter så att vi som inte kan vara på plats känner oss delaktiga(flower)(star)

2014-09-01 21:43:28 - Tom

Instämmer fullt ut i Evas kommentar! Det är så kul att vara hästägare i en sån fin och härlig häst som Romeo. Ser väldigt mycket fram emot att få se Romeo live igen den 27:e!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)