Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Bergsåker 30/7

2014-07-30

Vi åkte upp till Bergsåker idag för att kika på Laurentius Romeo. Vi fick en pratstund med Alexandra innan det drog igång som berättade att allt var bra med Romeo, att han verkade ganska lugn och samlad och att hans bästis hemifrån var med till banan och stod i boxen bredvid (Bambis New Order). 

Per berättade att man tänkte testa med Jänkarvagn idag och att Romeo i övrigt skulle gå som senast, dvs. öppet huvudlag och barfota runt om.

Se åkte han ut till värmning som han körde ganska lugnt, 6-7 bakvarv.

Efter värmningen körde Per förbi och berättade att han kändes fin för dagen och därefter gick vi och åt middag på restaurangen tillsammans med Roland och Eva som också åkt upp för att titta till Romeo.

Allt såg även bra ut i provstarten och i mina ögon har han fått ett lite kraftigare baksteg på sistone.

I starten kom ekipaget inte ner någonstans så från 3e spår i första sväng var det bara att backa ner sist men det löste sig vettigt ändå och det blev till slut 3e utvändigt. Där framme körde de på riktigt bra med favoriterna i ledning och i dödens. Första 500: 11,2, första 1000: 13,1. Per kunde sitta kvar till ca 550m före mål då han kraftfullt attackerade i 3e spår. Ledaren ryckte undan in mot upploppet och det blev en strid om 2a platsen som krigaren Romeo gick segrande ur! Tvåa på nya prydliga rekordet 1.13,2aM med en slutrunda lite under 13 och med 11,5 sista 700.  (27.000kr in på kontot.)

Per var riktigt nöjd med Romeo efter loppet och är riktigt positivt överraskad över hans fina inställning. Nästa uppgift blir på Dannero lördag 9 augusti, prop 13 (2640 volt / 30.000 i 1a pris).

Alexandra var nöjd med sin passhäst och efter en välförtjänt dusch skrittade hon av Romeo på stallbacken.

 

Vi sov över i Sundsvall och tog en tur ut, ihop med Roland och Eva, till Per Linderoths gård (Åke Svanstedts gamla gård, Mellangård i Matfors) och kikade hur det såg ut där. En underbar miljö för hästarna måste man säga. Stora gröna ytor, mycket skog, fin natur och så vattnet i bakgrunden.

Romeo fick några kilo morötter som belöning för hans fina insats och sen körde Per runt oss och visade träningsbanorna, han har riktigt fina träningsmöjlighter med långa, breda banor. Slinga, backe (850 meter, ganska brant får jag säga och det är här Romeo får sin mesta träning), och 1500 meter rakbana där de kör 800 meters-intervaller, allt med fint underlag. Banjobb åker de in till Bergsåker och kör.

Här har Romeo det riktigt bra.

 

 

Antal kommentarer: 1

2014-08-01 01:08:28 - Tom Hansen

Riktigt bra prestation av Romeo. Han förtjänade verkligen alla morötter som belöning. Det som imponerar mig mest är att han återigen går först i tredjespår och kämpar ända in i mål. Även den här gången hade han en riktigt bra häst (vacqueyras) i rygg som var chanslös att utmana. (Senast var det HarveyTornado).

Tack för den utförlig rapporten och de fina bilderna, för oss som inte hade möjlighet att vara på plats.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)