Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Banjobb

2014-05-20

Idag var det dags för Laurentius Romeo att gå ett banjobb inne på Bergsåker. Tidigt i morse var vi på plats och bevittnade träningspasset.

Per Linderoth höll i tömmarna i uppvärmningen som bestod av några bakvarv där man höll lite högre fart sista 500 metrarna.

Sen fick dom lite vila i stallet medans vi tog en kopp kaffe, Per som är sponsrad av GB tog förstås en glass :-) Han berättade att Alexandra, som under en period fanns i Hans-Owe Sundbergs stall och då skötte om Romeo, jobbar hos honom och att hon är skötare till Romeo. Vilket sammanträffande! Kul, för Alexandra gillade verkligen Romeo. Alexandra är för tillfället i Usa så hon var inte på plats på Bergsåker.

Sen var det dags för banjobbet, då bytte man driver och en kollega till Per satte sig upp i vagnen (röd jacka). Man körde 2600 meter i jämnt 18,5-tempo, Per berättade att han aldrig kör ett snabbare jobb än 18,0 med någon häst i träning. Jag filmade några sekvenser.

 

Per var nöjd med hur Romeo skötte sig, även om han kanske inte är så blank och fin i pälsen som han skulle vilja, men förhoppningvis kommer det med någon start innanför västen. Per  tyckte att Romeo är startklar och han kommer nu anmälas till start. Romeo har ju inte så mycket poäng men man anmäler på tills han kommer med. Man börjar med Bergsåker 29/5, och kommer han inte med där så anmäler man vidare.

Per tyckte Romeo var en väldigt trevlig häst, snäll, och gör precis som man vill och sköter sig perfekt hemma på gården. Det är inte så mycket att göra rent träningmässigt, han har ju tränat hela livet som Per sa, utan det gäller att jobba med att hålla honom glad och motiverad och tycka att livet och tävling är roligt. Nu håller vi tummarna att han kommer med i lopp inom kort.

 

 

 

Antal kommentarer: 2

2014-05-21 18:50:05

Rätt låtval!! (inlove)

2014-05-22 23:20:21 - Eva

Vi håller tummarna att han kommer med!!!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)