Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Till Linderoth

2014-04-05

Hans-Owe har tagit upp en diskussion med ägargruppen om vad man ska hitta på då Romeo fått svårt att räcka till i Solvalla-konkurrens vilket gjort att han fått dåligt med poäng och därmed inte kunnat matchas i rätt lopp och därmed hamnat helt fel på det.

Hans-Owe har rekomenderat ägargruppen att prova att flytta till en annan tränare för att se om ett mijöombyte kan få honom att tända till ordentligt och kanske dessutom i en region där det inte är lika tufft som på Valla.

Valet föll på Per Linderoth, Bergsåker, som gör det väldigt bra.

Han får hästarna att tända till ordentligt och han är allt som oftast med i hetluften med sina hästar. Från Bergsåker når man lätt även banor där konkurrensen kanske inte ska behöva vara lika mördande som i Solvallarejongen.

Per Linderoth, 33, hade sitt bästa år hittills som travtränare förra året.
Med Blended Scotchs seger i Stochampionatet som kronan på verkat räknade han totalt in 48 vinster och över 4,3 miljoner kronor inkört.
Tre månader in på 2014 håller formen i sig.
- Det har väl gått helt okej, men det känns inte som säsongen har börjat riktigt utan det är först nu som det börjar dra igång, säger han, sina tio årssegrar och över halvmiljonen inkört till trots.
40 hästar i träning
- Jag har startat väldigt sparsamt de första månaderna men hoppas på mer av den varan framöver. Som det ser ut kommer jag ha mycket starthästar ute om några veckor.
Per Linderoth håller till på Mellangård i Matfors, där en viss Åke Svanstedt huserade en gång i tiden, och framgångarna har gett ringar på vattnet.
- Vi har kunnat höja kvaliteten på hästarna allt eftersom och också fått in hyggligt med hästar i träning. Nu har vi 40 stycken, tidigare har vi alltid legat på 25-27 hästar. Jag hoppas kunna förvalta det på ett bra vis. Då kan det bli bra siffror när vi summerar året.

Förhoppningsvis kan Per få Romeo att tända till, ge han ett par fina lopp i lite enklare gäng för att därifrån jobba ihop poäng så han blir mer lättmatchad igen.

Det ska bli riktigt spännande att se hur Per får till det. Romeo åker med transport upp till Per, som håller till på Åke Svanstedts gamla gård i Matfors, på onsdag om det funkar.

Per kommer börja med att gå igenom Romeo med veterinär måndagen därefter och se så allt är okey innan han börjar träna på i sitt koncept.

Antal kommentarer: 1

2014-04-06 18:29:21 - Tom Hansen

Känns helt rätt att ge Romeo en chans att tända till med lite miljöombyte. Per känns som ett mycket spännande val och jag skulle bli förvånad om vi inte får se Romeo segerdefilera snart igen. (Kan tipsa om att det finns billiga andelar att köpa på Easy KB om någon vill vara med på "äventyret i norr.")

Vill också passa på att tacka Stall Sundberg för alla roliga stunder tillsammans med Romeo. Minns speciellt en oktoberkväll på Valla. Oj vilket kramkalas det blev när Romeo skrällde på V86. Det är sådana upplevelser som gör att man inte ger upp som hästägare.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)