Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla 19/3

2014-03-19

Herrergud vad det snöade idag. Dom fick löpande skrapa banan och det var inte direkt några perfekta förutsättningar. Vi som hade tänkt prova att köra barfota RO idag fick istället se Hans-Owe sko om Romeo till vinterskor.

Paula tog hand om värmningen och hon tyckte Romeo kändes fin, blev dock lite väl pigg när en annan häst kom upp bredvid och låg och tryckte (lite onödigt av den kusken faktiskt).

Per slängde sig sedan upp i sulkyn och Romeo såg riktigt spänstig ut för dagen och är helt klart på rätt väg formmässigt.

Romeo såg alert ut men från ett spår 12 bakom bilen var det bara att backa sist och se vad som händer, det kördes ganska friskt och det blev något speedryck mitt i loppet så det kändes inte helfel med att sitta där bak och avvakta.

 

 

I sista sväng försöker Per leta sig utåt, det är förstås en mur av hästar och alla är lite småslitna av tempot och den lite tunga banan. Romeo bryter nedåt i banan i sista sväng och Per får avvakta med attacken och det är först en bit in på upploppet som han får ut Romeo helt i banan och då spurtar han bra även om det nu på pappret bara blev en 8e plats så gick han snabbt över mål med krafter kvar och snörena oryckta. Romeo gick 15,6 s/1000.

Per var väldigt nöjd med hur Romeo kändes förutom att han hade brytit ned lite i sista sväng så han inte riktigt kom ut i attack, hade han kommit ut i slagläge lite tidigare tror han att han hade varit med där framme. Formen verkar helt klart på gång och vi får försöka hitta en lämplig prop att komma med i, Romeo har ju bara 127 poäng nu så det blir nog inte så lätt men det är bara att anmäla till allt som går.

 

Antal kommentarer: 1

2014-03-20 13:27:24 - Roland

Det var tråkigt att Romeo inte fick fritt spår i tid, annars såg han fin ut, våran lille krigare.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)