Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla 7/8

2013-08-07

Laurentius Romeo, ikväll med Johnny Takter i vagnen, gjorde åter igen ett starkt lopp, ikväll blev han 5a på Solvalla! Utan strul hade han säkerligen varit 3a.

Det var full fart i Hans-Owe Sundbergs stall på Solvalla ikväll, 7 hästar skulle ut inom V86 så det var högt tempo i stallet. Paula körde Romeo i värmningen och han var pigg och fin.

Johnny och Romeo träffade springspåret/springbandet jättebra och fick en fin position i 3e utvändigt. Det gick fort där framme vilket kändes bra. På sista bortre fick man trafikproblem och fastnade när det blev nån galopp, nån häst tröttnade och hästar kom loss från innerspår. Man tappade många längder på detta men fick ny fart och avslutade jättefint, man gick snabbast över mål och kom i mål (12 / s.600) som 5a på 1.14,6L, nytt rekord.

Johnny hade varit jättenöjd med Romeo, han gillar Romeo och hans mentalitet och inställning. Han tycker Romeo är förtjänt av lite mer flyt framöver.

Man måste gilla vår lilla krigare, han är så duktig varje gång och gör alltid en bra prestation. Han är med där framme varje gång och dom gånger det inte strular så är han med på målfotot, han är jämn och säker och får pengar hela tiden. Skönt att han håller sig frisk och fräsch så han kan starta på regelbundet, det är ju så roligt med starthäst; spekulationerna efter att startlistan är klar, uppladdningen inför loppet, gemenskapen i stallet, spänningen vid start och eftersnacket och allt annat runtomkring ger så mycket glädje och energi. Det är kul att äga häst!

Antal kommentarer: 4

2013-08-08 10:18:54 - Eva

Vår lille krigare (heart)
Som han kämpar på! Måtte han få lite medflyt snart!
En stark insats på ny rekordtid, kul att se att han utvecklas hela tiden(flower)
Mvh Eva som fick sitta hemma i soffan och hejja på

2013-08-08 11:04:44 - Tom

När ska Romeo få lite tur i loppen... Riktigt nöjd med hans lopp, han går ju en riktigt bra tid över distansen med full fart över mål. Kan bara hålla med om att det är riktigt kul att ha starthäst.

2013-08-08 20:32:50 - Mia

Så nedrans tråkigt att han inte har mer tur. Han gör ju så bra lopp - vareviga gång(star). Fick ju bästa position - trodde man, men icke. Det blev bara en stor klump där. Invändigt var rätt väg att gå. Killen behöver lite flyt nu. Han bara springer och springer och gör rätt för sig. Nu behöver han få belöning för det.

2013-08-15 12:29:15 - Lars, StallLagerkrans

Hej, Laurentius Romeo har gjort 5 starter på 6 veckor och Hans-Owe känner på honom att han behöver en liten "pust", och även att han kan behöva lite träning, för mellan starterna har det bara varit lugnt. Han verkar fräsch och fin i övrigt, han ska bara få några extra veckor att hämta sig efter flitigt tävlande den senaste tiden.
Hans-Owe har många hästar i klassen nu och han ska försöka göra vad det går för att hålla isär dom / anmäla till olika lopp. Jag återkommer med mer info när det närmar sig start igen. / Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)