Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Visby 29/7

2013-07-29

Laurentius Romeo, Hans-Owe och Rosmarie åkte över till Gotland på måndag morgon och var framme på banan omkring kl. 11.00. 

Det regnade rejält i Visby inför tävlingarna men när tävlingarna satte igång slutade det, banan höll bra efter regnet och det bjöds på fina förutsättningar även om det var lite skitigt.

Han såg jättefin ut i värmningen, finare än på Eskilstuna senast och tom ännu finare än näst senast på Eskils, pigg och glad och inte så nervig. Hans-Owe var också nöjd inför loppet.

Spår 8 på Skrubbs var inge roligt. Skrubbs är dels väldigt smal och dels går starten väldigt tidigt efter kurvan så det går väldigt fort ute vid spår 8 genom svängen så Hans-Owe fick köra allt vad han kunde bara för att kunna vara med vid starten, han fick därmed köra max säkert 100 meter längre än spår 1. Ändå kunde dom vara med hyggligt från start där (1) höll upp spets och sedan släppte till favoriten (5) i första sväng, då hade Romeo och HOS kommit ner i 2a utvändigt, sen fyllde dom på bakifrån när andra 500:ingen gick efter 19,5 vilket gav Romeo 4e utvändigt när varvet öppnades på 16,8, alldeles för sakta på Skrubbs där upploppet endast är 156 meter. Romeo gick starkt från 850 kvar och låg bakom ledarduon när dom gick in i sista sväng, täten avslutade sista 500 på 12,0 och Romeo hängde med i samma tempo som 3a i mål på 1.15,8 (10.000kr).

Hans-Owe var jättenöjd med Romeos insats, han tycker bara att det är synd att han får så dåliga utgångslägen hela tiden. Hade det varit ombytta roller idag och vi hade haft spår innanför (5) hade det säkert varit vi som hade fått överta ledningen och därmed blivit svårslagna. Nu gjorde Romeo, som vanligt, en jättebra insats från det utsatta läget på Skrubbs och man kan inte vara något annat än nöjd.

 

 Efteråt blev det en dusch, lite mat, lite morötter och några timmars vila i boxen innan det var dags för hemfärd igen. Båten avlöpte från hamn 00.50 och man var tillbaka på Nygård ca 05.30. Nu blir det ett par dagars vila och vaccinering.

Antal kommentarer: 1

2013-08-02 23:46:56 - Mia

Nu behöver vi lite tur - tur med spåren så att denna kille får ett par ettor i raden som han verkligen förtjänar. Han gör då alltid rätt för sig. (star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)