Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla 27/2

2013-02-27

Ikväll var det dags för ny start för Romeo på Solvalla. Han gjorde som vanligt allt han kunde men med strul på vägen så räckte det inte längre än till en 5:e plats den här gången.

I mina ögon från sidan så såg Romeo väldigt fin ut i värmningen, pigg och alert. Enligt Hans-Owe var banan bättre den här kvällen och även han var fullt nöjd med värmningen. Från det här läget så måste man förstås ha lite flyt på vägen avslutade HOS.

I loppet kom dom iväg hyfsat och som väntat hamnade man nåt snäpp för långt bak, 4e utvändigt när dom öppnade första 500 snabbt. Mellanvarvet gick långsamt (18 på Romeo). 900 kvar stöter dom bakifrån men som tur är får dom en rygg (3) att gå med i. Tyvärr galopperade (3) ryggen på bortre lång och därefter blev det jobbigt för Romeo att ta något ute i spåren. Romeo avslutade sista varvet, i princip i 3e spår hela vägen efter 14,5 och snabbare kan man inte begära, det var bara det att mellanvarvet hade gått så långsamt så dom där framme hade mycket krafter kvar och det blev svårt att ta något. Hans-Owe tyckte Romeo visade trötthetstecken redan 500 kvar men han bet i föredömligt och kämpade och slet hela vägen in i mål till en 5:e plats på 1.16,5aL.

Det är så jämna lopp i den här klassen så positionerna blir helt avgörande, sitter man nåt snäpp för långt bak så är det helt kört, frustrerande, men det är bara att hoppas på bättre tur i spårlottningen nästa gång.

Romeo var lite trött efter loppet, han hade tagit i allt vad han kunde, han är en riktig kämpe och vill verkligen strida om placeringarna till slut. Hans-Owe tycker han passar bättre att springa på innerspår, han slappnar av lite bättre då, men samtidigt är det svårt att motivera sig att gå ner på innerspår och riskera att bli fast när man tycker att man har en häst som ska vara med där framme till slut. Men samtidigt så kan man ju inte köra hästen i botten i varje lopp så man får väl avgöra från tillfälle till tillfälle hur läget ligger till.

Antal kommentarer: 1

2013-02-28 19:19:37 - Roland

Bra jobbat ändå Romeo gör det han kan med bak spår så blir man ju utlämnad till vad de andra gör.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)