Träningsrapporter & Info för Laurentius Romeo

Solvalla 28/11

2012-11-28

Laurentius Romeo såg fullkomligt lysande ut i värmningen med Paula i långvagn. Nu ser han ut som han gjorde förra sommaren när han var som bäst. Dåligt väder på Solvalla kändes inte som någon nackdel för honom, som det kan vara för många andra.

Laurentius Romeo

Johnny Takter satt i sulkyn även idag och allt såg bra ut i provstarten. I starten så öppnade Romeo mycket bra och höll så när ut spetsfavoriten (2) som faktiskt fick  köra lite snävt för att komma förbi Romeo in i första kurvan. Det gick väldigt fort första 250 och 500 öppnades efter 11,6 med Romeo i rygg på ledaren (2). Efter 900 meter kommer favoriten (4) fram och övertar spets men galopperar direkt därefter och Romeo behåller därmed platsen i vinnarhålet när 1000 meter öppnas efter 16,0. Johnny sitter med fulla linor in mot sista sväng och letar sig runtomkring för att se om det kan öppna sig nånstans genom svängen, istället tröttnar både ledaren och hästen utanför och blir rena bromsklossarna för Romeo som inte kommer nånstans utan kommer i mål med "alla" krafter kvar.

Laurentius Romeo

Johnny Takter var jättebesviken efteråt, hade han bara fått chansen i sista sväng och kommit ut så hade han vunnit lätt, eller åtminstone 100 kvar så han hade kunnat rädda ett 3e pris men nu fastna dom bakom två trötta hästar och fick ingenting med sig.

Hans-Owe tyckte det var så tröttsamt, att Romeo inte kan få det minsta lilla med sig när han är så bra, och ville knappt prata om loppet efteråt. Det var synd att inte Romeo kunde svara ut 2an för då hade han suttit på leken, men Hans-Owe tyckte ändå det kändes bra att Romeo nu visat att han är så bra som han är för i våras kändes det oroligt när det var något som inte stämde, men efter behandling av ryggen och att man därefter underhållit och jobbat mycket med ryggen så har det bara blivit bättre och bättre. Romeo har även börjat bygga kropp ordentligt nu och med ytterligare en vinter så kommer han vara perfekt till våren.

Man kommer nu avmaska, vaccinera och gå igenom Romeo, fortsätta jobba med ryggen och se till så han är 100 fräsch och fin inför 2013 och nästa start lär bli i slutet av januari eller möjligen i början av februari. Stallet kommer ju även börja förbedera och flytta till Nygård under december då verksamheten ska vara flyttad dit och i drift den 1 janurai 2013.

Antal kommentarer: 7

2012-11-29 12:25:55 - Roland

Det är han värd att få en paus från tävlingsbanan bra jobbat, ser fram emot månadsskiftet jan feb för nästa start. Hoppas på ett ännu bättre 2013.(inlove)

2012-11-30 10:43:14 - Mia

Så grymt duktig och bara utvecklas men får ingen tur. Kan turen vända nu. Han är dock en krigare som start efter start kämpar på. (heart)(heart)

2012-11-30 21:51:05 - Richard

Lite synd att ställa av när han äntligen börjar bli bra. Han har fått två snälla lopp nu där han suttit fast med rubbet. Romeo är kanske inget stjärnämne, men det känns orättvist med endast 4 i segerprocent. Romeo är en sån häst som hade varit perfekt att skicka till Svanen:)

2012-12-01 09:23:09 - Lars, StallLagerkrans

Stall Lagerkrans har ett samarbete med Hans-Owe Sundberg och det finns inga planer nu eller för framtiden att ändra på det. / Lars

2012-12-01 12:07:26 - Richard

Jo jag vet. HOS är en toppentränare på alla sätt, men om vi inte bara tar sakfallet utan tänker i stort så finns det då inga ambitioner utan endast en uttalad strategi som man följer till punkt o pricka?? Eller?? Personligen så tycker jag (har lärt mig under resans gång) att man aldrig ska bli för personlig med tränaren. Tycker inte heller att man ska följa några utstakde vägar till punkt o pricka bara för att man har det som mål. Målet ska vara det som är bäst och bäst hästar och flest segrar. Men då jag är med flera hästar samt flera EasyKB-hästar så har jag förstått att jag är ganska ensam om att ha ett normalt affärstänkande med sig in i travet. Förstår nu att folk i allmänhet prioriterar att ha mysigt, att klappa häst o få ge en morot då o då, och tycker att den egna hästen ALLTID är den bästa hästen . Jag personligen tycker också att det är väldigt trevligt att klappa häst men att huvudmålet ska vara de stora loppen och hästar ska vinna lite då o då för få kallas bästa hästen. Men oavsett vad man har för mål så är det förbaskat kul:D

2012-12-01 14:13:46 - Lars, StallLagerkrans

Vi stoppar in en 1-åring (en hingst) som vi väljer ut tillsammans med Hans-Owe Sundberg varje år och som stallet får det fulla förtroendet att förvalta, som jag tidigare skrivit om under forum så är vi supernöjda med allt kring Sundberg Stable. Vid sidan av detta samarbete så har vi haft ytterligare en talang som vi stoppat in i ett annat Solvalla-stall varje år, som tex. Glen Norman, Roger Walmann och nu Per Lennartsson där det inte finns en "uttalad strategi", det finns även ytterligare en tanke kring att prova lite andra tränare och det är ju att Hans-Owe kommer ju inte hålla på i all evighet som proffstränare och då är det bra att ha sonderat terrängen och få en inblick i vilket stall som på lång sikt kan bli en ny samarbetspartner. Förutom detta så har vi provat lite olika unghäst-tränare för att se olika upplägg, lära sig av detta, och för framtiden hitta ett perfekt upplägg. Nu har vi ju två individer hos Per Lennartsson och det blir spännande att se och få uppleva helheten i hans koncept. Men precis som du säger - man gör allt detta framförallt för att det är så himla roligt, och speciellt gemenskapen och allt roligt på travbanan när man träffas, ägare, skötare och alla runt hästen. Spänningen med att följa utvecklingen och sen delta i ett travlopp går inte att beskriva för den oinvigde. / Lars

2012-12-07 13:25:25 - Richard

Låter sunt:)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)