Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Light of day

Anlänt

2009-04-24

Tidigt i morse anlände vi till Taxinge för att förbereda oss inför resan mot Karlstad. Lighten var den enda av alla hästarna som stod med täcke i hagen, då Micke, Lightens skötare, hade gett henne ett riktigt bubblande bad igår kväll för att hon skulle vara extra fin inför sin resa. Mötet i hagen med henne är alltid lika mysigt då hon glatt kommer fram och pratar. Idag märktes det på henne att hon var lite nervös när vi gick från hagen. Hon pratade extra mycket med sina kamrater och hade mer bråttom än vanligt. Kände förmodligen på sig att det var något som skulle hända. Väl inne i boxen fixade vi till morgonfrisyren och lindade benen.

Sen var det bara att gå in i hästtransporten och börja resan mot Karlstad. Hon stod snällt men berättade klart och tydligt när hon tyckte att bilresan inte passade. Hon är väldigt kräsen och att resa behagligt är en av de viktigaste reglerna för henne. Resan gick väldigt bra och med ett litet stopp i Örebro så var vi framme i Karlstad vid två tiden. Thai Tanic hade varit där tidigare under förmiddagen och tömt, så honom missade vi oturligt nog. Typiskt då hon var så snyggt iordninggjord.

Bengt Wall som är ansvarig för stuteriet tyckte att Lighten var mycket snygg och att hon var så snygg i kroppen, vilket vi hoppas fortsätter att vara så. Jag och Lighten tog en promenad när vi väl var framme. Vi pratade och några tårar föll sedan var vi tvungna att skiljas åt. Nu är det tungt, men vi räknar dagarna och hoppas att de går fort och att det inte blir längre än 45 dagar.

 På måndag kommer det att genomföras en undersökning för att se ungefär när hon kommer att vara redo för att insimineras. Återkommer om mer info på måndag.

 Mia 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)