Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Light of day

3:a idag!

2008-10-28

Lighten var lugn och samlad, såg mjuk och smidig ut i lugna bakvarv i värmningen inför dagens lopp på Eskilstuna (lunchtrav).

I loppet flög hon till spets och lämnade över täten precis innan 500m till favoriten. Första 500m öppnades efter 11,0. Favoriten höll ett högt tempo där framme och Lighten följde med och väntade på open stretch.... Första 1000m efter 14,5. In i sista kurvan såg det jättebra ut då det började spricka upp lite i fältet, in på upploppet kunde Hans-Owe vrida ut i 2a spår och hon tog sig förbi ledaren på ett par steg och hade ledningen 100m kvar. Hon var lite märkt (trött) av den hårda öppningen och hade inte riktigt den rätta speeden sista biten och blev precis upphunnen på linjen, var hårt i mål men vi fick nöja oss med 3e priset.

Hans-Owe var direkt efter loppet besviken på att de inte vunnit, han var säker på vinst när han vred ut i ingången till upploppet men blev lite besviken att det inte höll hela vägen in i mål. Men efter några minuter och han sett loppet i repris på tv så tyckte han att hon kämpade väl och verkligen hade gjort sitt bästa, det var öppningen som blev lite för snabb.

Nu har hon gått 2 lopp på en vecka så nu får hon vila lite längre till nästa lopp. Det finns lite bra proppar framöver men jag kan tänka mig att vi letar upp ett kortlopp den här gången. Ska bli intressant att se hur snabbt hon kan springa på kort nu i den här formen när hon till och med håller ända in på linjen på 2140!

/ Lars

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)