Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Light of day

Ett stoföl!

2011-06-08

Light of day födde tidigt imorse ett stoföl e. Revenue.

Hon är jättesöt! Hon hade tydligen bråttom ut också då hon kom ca 14 dagar "för tidigt", det är bara att hoppas att hon är lika snabb/speedig på tävlingsbanan sen när det är dags.

Allt hade gått bra. Evert hade märkt på henne att något var på gång igår kväll och vakade i stallet inatt. Vid 4-tiden hade han sett att Lighten precis fölat och såg till så att allt flöt på som det skulle. Hon var snabbt på benen och åt direkt och allt flöt på precis som det ska.

Mamma Lighten är jätteduktig och tar hand om sin lilla så fint, fölet är än så länge lite avvaktande och gömmer sig helst bakom mamma men kom fram och nosade lite grann, men mest åt hon när vi var på besök.

Vi borstade och tvättade av Lighten det mesta och gav henne massa äpplen som belöning för att hon är så duktig.

Nu får dom vara inne några dagar och på lördag morgon så ska dom få gå ut i en hage någon timme till att börja med när den lille är lite mer stabil på benen.

Ett första namnförslag på fölet är "Laurentius Veloce". Veloce betyder "snabb, quick, speedy" och anspelar därmed både på att hon hade bråttom ut i världen och att vi hoppas att hon ska bli snabb och speedig i framtiden.

På lördag när dom går ut i hagen för första gången tar vi med videokameran också.

Det här var jättekul, och hon var så fin! Tack Lena och Evert på gården för allt ni gjort och gör för våra hästar!

Så här ser "prognosen" ut för avkomman Revenue-Light of day:

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)