Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Light of day

Sur o grinig

2010-11-29

Det märks att hon är dräktig, hon är sur och grinig och man får inte klappa eller röra henne, då lägger hon öronen bakåt. Men morötter och äpplen tar hon gärna emot.....

Hon står ju själv på nätterna när dom är inne då Calle har egen box (bredvid) så hon får lite lugn och ro och kan fokusera på bebisen i magen.

Hon äter bra och är rund och fin om magen nu igen, hon är ju halvvägs genom graviditeten redan.

Nu på lördag kommer vi skilja henne och Calle från varandra då vi åker med Calle till Tystberga där han kommer få gå på lösdrift under vintern med jämnåriga kompisar. Där kommer dom få gå ute på nätterna, sen får dom komma in på morgonen för att få mat och få sova / ta det lite lugnt och sen får dom mera mat på e.m. och sen får dom gå ut igen.

Tanken är att han får gå där t.o.m. april, sen blir han inkörd i maj, får gå på sommarbete juni, juli, augusti och sen börjar unghästträningen i september.

Lighten däremot kommer gå kvar i Vada och nu enbart kunna koncentrera sig på att ta hand om det nya livet som växer i magen.

Tillägg 4/12: Lighten blev lite orolig när vi skulle lasta Calle och gnäggade lite efter honom men det gick ändå bättre än väntat och enligt Lena så hade hon varit som normalt sen under dagen. Lena tror att Lighten kommer tycka att det är skönt att få "slippa" fostra honom mer nu då hon har ett nytt liv i magen som hon måste koncentrera sig på. Allt är bra och som vanligt, nu hoppas vi att den sista tiden här mot våren kommer gå lika bra som det gjorde förra vintern/våren.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)