Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Solvalla 5/7

2010-07-05

Det var en strålande och varm sommardag som mötte oss alla delägare när vi anlände till Solvalla, det var många delägare på plats och både vi och vår skötare Isabelle var snyggt ekiperade i våra fina stalltröjor!

Berra var pigg och glad innan tävlingarna och det första man tänkte på när man såg henne var - herregud vad hon har växt på slutet, hon är en riktigt rejäl madame! Hon såg fin ut och har rejäla motorer.

En lite skojig detalj var att Isabelle hade satt på henne det pannband (med blänkande strass) som Tamla Celeber tävlade med i E3-finalen (som hon vann om någon missat det) på Berra ikväll. Isabelle har ju båda som passhästar och pysslar och sköter om sina hästar på ett jättefint sätt, en kanontjej helt enkelt.

Rejäl madame

Allt såg bra ut i värmningen, hon är lite "tung" och har inte den där riktiga spänsten än men det är ju förståligt utan lopp i kroppen och med en så stor massa till kropp som hon har så lär hon behöva träna upp tempo och spänst en hel del. Det som kändes viktigt idag var att hon skulle få en fin resa i rygg och kunna hänga med i ett bra tempo och framförallt att hon inte skulle känna att hon "gick sig helt slut", det finns ju risk att hon blir rädd att ta ut sig om hon går tom varenda gång, vilket hon ju gjort pga sjukdom i sina två första starter.

Startsnabb och travsäker

I loppet så kom hon och Johan Untersteiner iväg bra från sitt innerspår (1) och fick rygg på favoriten (6) Truly Devoted och Stig-Erik som öppnade första varvet på 17,4, tempot ökades rejält varvet kvar och medans Berra höll sin fart så stack ledaren iväg och kom i mål på enorma 16,3 (mycket starka papper för i princip ostartade 3-åriga ston!). Berra kom i mål som 6:a på 17,7 (pers.rek) efter att ha blivit omsprungen av några på upploppet när hon tappade spänsten. Hon behöver fler lopp i kroppen för att orka med sin stora kropp, det syntes.

Efter loppet var hon relativt snabbt återställd, hade ingen hög puls och åt och drack direkt efter loppet så det kändes bra. Hon gjorde sitt bästa idag men hon behöver fler lopp i kroppen för att få upp spänsten och gärna fina lopp i draget så hon lär sig att hon vågar ta ut sig och ta i ordentligt hela vägen.

Jag kan mycket väl tänka mig att hon även kände efter lite när hon började bli trött, säg ca 300 kvar, och att hon kanske slog av lite för att hon var lite "rädd" att behöva bli "helt slut" som hon blev sist och därför inte brukade sig fullt ut sista biten. Men förhoppningvsis så lärde hon sig nu att det gick bra och får hon några såna lopp till så kommer det släppa när hon känner att hon orkar hela vägen. Vi får vara tålmodiga och ge den här fina tjejen den tid hon behöver för att komma rätt på det här och för att få upp spänsten i sin stora muskulösa kropp.

Laurentius Glamour

Olle Green (som körde in Berra på Sköldnora) sa - Ni ska inte vara oroliga, ge henne bara tid och några fler lopp i kroppen så kommer det här bli bra!

Johan Untersteiner tyckte  hon behövde lättas lite till nästa start då hon kändes "lite tung", vilket även var intrycket från sidan, att hon gjorde sitt bästa för dagen och att det nu bara ska vara att starta på och ge henne lite lopp i kroppen innan vi börjar begära för mycket av henne.

Roger Walmann var lite besviken på henne för att hon inte brukade sig fullt ut, att hon inte tog i det lilla extra när hon började bli trött. Han sa att nu startar vi på och ger henne dom lopp som hon behöver och att när hon sen börjar komma igång ordentligt så finns det en del man kan hjälpa till med för att få henne lite rappare och lättare, tex i form av helstängt, barfota osv..

Det här är kul, nu är hon igång igen och ute på tävlingsbanan, nya lopp kommer framöver och med rätt lopp, lite flyt och en Berra som tänder till så känns det som att det finns väldigt mycket inombords i henne som vi kommer få nytta av många år framöver.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)