Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Inte frisk

2010-04-21

När jag tänker tillbaka på loppet så skulle jag inte tycka att det var helt onormalt för en vanlig häst som gör sin andra start, och dessutom stått över lite inför det loppet pga halsinfektion, och som får lägga en 13-speed för att överta ledningen och sen få gå 13,5 så länge hon orkar sista varvet, för Berras del i 700m innan krafterna tröt, att vara trött sista biten in mot mål.

Johan som körde misstänkte ju att hon inte var riktigt kurant och beordrade att man skulle analysera ett blodprov samt låta veterinären titta på henne nästa gång han kom, dvs i måndags eftersom Stall Walmann har ett stående besök varje måndag av veterinär. Tyvärr blev det något strul med det första blodprovet så man fick ta om det i måndags. Veterinären kollade igenom Glamour men kunde inte hitta några synliga fel på hästen eller i halsen. Idag har man fått svaret på blodprovet som visade klart högre värden än normalt vilket tyder på någon form av infektion i kroppen.

Och lägger man in det i hennes prestation ifrån Gävle så är jag jätteimponerad av henne, för det är ju så, minsta lilla fel eller sjukdom slår ju otroligt hårt när man maxpresterar, det vet man ju själv när man är lite förkyld vad lite man orkar.

Hon får fortsätta att ta det lugnt även den här veckan så kollar man upp henne, samt tar nytt blodprov, på måndag igen.

 

<31909>

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)