Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Gävle 12/4

2010-04-12

Inför loppet på Gävle på måndagskvällen kunde man läsa följande på travnet: "I lopp 3, ett 3-åringslopp för ston startar han två hästar, Laurentius Glamour och Young Beauty och dessa båda ston tror stallets försteman Johan Untersteiner på.

- Båda har haft lite otur hittills, Laurentius Glamour fick dödens i sin debut och Young Beauty har galopperat lite oturligt två gånger. Senast gick hon felfritt och hon känns stabil i jobben. Jag tycker det här är ganska fina hästar och det är ganska jämnt mellan dem så de ska räknas båda två, säger Johan."

I värmningen inför loppet hade hon kännts jättefin enligt Isabelle (skötare) och allt var på topp inför loppet.

I loppet tog Johan det lugnt från start och hon kändes enligt Johan jättebra så från en position som 4e häst rundade han till spets efter en 13-speed i 200 meter. 500 meter öppnades efter 1,20 och likaså första 1000 metrarna. Från varvningen och fram till 300 meter kvar körde Johan och Glamour i ett jämnt 13,5-tempo då den utvändigt tryckte på ganska ordentligt. Redan 600 kvar kände Johan att Glamours krafter var slut och hon stapplade dom sista 300 metrarna i 23-tempo för att komma i mål som 7a på tiden 1.18,7 och tjänade genom det 5.000:-.

Efter loppet hade hon enligt Isabelle jättehög puls och hade lång återhämtningstid. Idag hemma på gården har hon varit helt slut och jättetrött så någon form av sjukdomsbild finns inblandad, helt klart. Isabelle var jättebedrövad för hon känns så fin i träningen och var så fin i värmning och hade enligt henne sett helt lysande ut i loppet fram tills krafterna var slut. Isabelle gillar Berra och tar hand om henne på ett jättefint sätt, Berra är alltid väldigt välvårdad och på gott humör när man är och hälsar på och det är i mångt och mycket Isabelle´s förtjänst, här har vi en kanonskötare!

Man kommer under onsdagen ta blodprov för att skicka på analys, vilket med stor säkerhet kommer visa "höga vita", vilket betyder infektion och därmed behandling.

En personlig reflektion är att om hon sprang detta lopp, gick 13/200 + 13/700 meter och ändå kommer i mål, MED en infektion i kroppen, så är det helt enormt, vilken vilja hon visar isåfall.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)