Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

3:a i debuten

2010-03-09

Laurentius Glamour blev ikväll 3a i sin debut på Axevalla. Det känns som en fin och stabil debut och det känner jag mig nöjd med. Örjan drev ju ingenting men det är klart att man gärna hade sett att hon hade "tagit i" lite mer sista 100 metrarna men det kommer hon lära sig.

Resan ner gick jättebra, hon var lugn och samlad hela vägen och även vid ankomsten till banan enligt Isabelle. Hon skötte sig fint i värmningen och Örjan lät henne sträcka ut ordentligt sista 200 metrarna och det såg jättebra ut. I starten så tog Örjan en safetystart och la sig sedan som 3e häst på innerspår. Varvet kvar gick dom ut i andraspår där dom låg och följde med  in i mål, Örjan tog det lugnt och lät Glamour visa vad hon kunde av egen vilja. En patenterad Örjanstyrning i en Walmanndebut, jag gillar att dom låter henne träna på att tävla och inte jagar livet ur henne så här i början.

Örjan hade varit nöjd sa Isabelle, han tyckte hon travade bra och att hon var fin i övrigt, han sa att han bara lät henne springa med för att tycka att det här är roligt. Glamour var inte speciellt andfådd / tagen efter loppet, hade inte speciellt hög puls och återhämtade sig snabbt sa Isabelle. Roger tyckte hon hade uppfört sig väldigt bra, stabilt och lugnt men var lite lite besviken på att hon inte tog i självmant sista biten men att det förhoppningsvis kommer, med några fler lopp här framöver. Det gick ju ganska fort till slut också och man vet ju inte heller vad hon tyckte om det banunderlag som Axevalla bjöd på, avslutade han. Tar hon det här på ett bra sätt och är pigg och fin hemma på gården så blir det start igen om ca 14 dagar.

Isabelle skulle åka hem och träna på att "rycka tussarna" hemma på rakbanan så hon inte blir rädd när det sker sen i lopp. Det vore ju även skönt att slippa brodden. Har en känsla av att hon även kommer passa bra med "norskt huvudlag" framöver.......

Det här känns bra, det var en debut i nivå med mina förväntningar och det känns som att det här utvecklas bra om hon nu får tävla på oavbrutet utan problem med skador e.d. / Lars

Ps. Jag gjorde en liten film.......

 

Lopp 2. SAN PELLEGRINO - VÄSTERGÖTLANDS NYA HINGST
Treåringslopp. 3-åriga med 0 kr. 2140 m. Voltstart.

Pris: 20.000-10.000-7.500-5.000- 3.000-(2.000) kr.
1. Rinette Streamline 20,7 (34) Goop B
2. Enochannan 20,9 (95) Jakobsson M
3. Laurentius Glamour 21,2 (19) Kihlström Ö
4. Mr Jeowill 22,2g (33) Söderkvist S
5. Way Fill E.R. 22,9g (235) Persson H K
Segr. s 3 år e. Kashner Hanover-Keys Praise.
Äg. PIMI i Marsvinsholm AB & St. Label HB. Uppf. Strömline AB, Moheda. Trän.
Lähdekorpi Kari, Holm. 1 längd. Odds: 3,44. Plats: 2,14-3,24. Tvilling: (3/5)  11,03.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)